Găeştiul dă un alt mare nume în handbalul românesc! PORTARUL ANDREI LAZĂR, UNUL DINTRE CEI MAI BUNI SPORTIVI AI GENERAŢIEI SALE! Află pe urmele cui vrea să calce!

andrei-lazar

Este foarte bun la învăţătură, dar şi un viitor mare nume în handbalul românesc! Adolescentul găeştean Andrei Lazăr, în vârstă de 16 ani, este considerat următorul Mihai Popescu, talentul său fiind deja recunoscut la nivel naţional. Portarul CSM Bucureşti a fost descoperit de acelaşi profesor Mircea Gheorghe, cel care i-a îndreptat paşii spre acest frumos sport şi lui Popescu. Andrei Lazăr s-a remarcat pentru prima dată în anul 2012, la Turneul Juvenil de la Baia Mare. Avea doar 12 ani şi era portarul echipei găeştene formate de Mircea Gheorghe. Când l-a văzut pe teren, fostul mare handbalist Alexandru Cristea, antrenorul de la acea vreme al echipei Academia de Handbal Baia Mare, le-a propus imediat părinţilor să-l aducă pe Andrei la Baia Mare. Aceştia însă s-au gândit că băiatul trebuie să înveţe şi că este mult prea mic să plece de acasă singur, foarte departe.

Andrei Lazăr a continuat însă să-şi dezvolte pasiunea pentru sport. Când avea 13 ani şi era jucător de câmp (inter), a fost remarcat de arbitrul internaţional de handbal Silviu Stănescu, antrenorul CSS Ploieşti, care i-a propus să vină în echipa sa. Astfel, în 2014, Andrei a început antrenamentele la Ploieşti, făcând aproape zilnic naveta.

lazar2 lazar1

În vara anului 2015, a plecat la CSM Bucureşti. Aici, destinul a făcut să-l reîntâlnească pe antrenorul Alexandru Cristea care, împreună cu directorul tehnic Dănuţ Bizău, i-a propus să reintre în poartă, devenind, de altfel, şi titular al acestui post. De atunci, Andrei Lazăr este din ce în ce mai bun. La 16 ani, are 1,90 m înălţime şi categorice calităţi de mare sportiv. Părinţii sunt extrem de mândri pentru că, pe lângă performanţele din handbal, Andrei Lazăr este foarte bun şi la învăţătură, fiind în prezent elev al Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti.

andrei-lazar2

Îi urăm succes şi avem convingerea că marile echipe se vor bate pe el imediat ce va ieşi din juniorat.

Articol adaugat de Mariana Ionescu

Cronica de Gaesti

IULIAN MARINESCU, DE NEOPRIT

După ce, mai bine de 2 ani a dominat categoria de – 60 kg la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *