in ,

PARCĂ AR FI BLESTEMAŢI! Necaz mare pentru doi fraţi din Vişina! AFLĂ AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT ŞI CUM POŢI SĂ-I AJUŢI!

 

Dramă cutremurătoare la Vişina, unde doi fraţi îşi vor petrece iarna sub cerul liber, după ce casa le-a fost făcută scrum. Pentru tânărul Gabriel Scarlat, noaptea de sâmbătă spre duminică a fost aproape la fel de cumplită ca aceea în care şi-a pierdut tatăl. Băiatul se întorcea, în jurul orei 2.00 dimineaţa, de la muncă, atunci când a văzut că locuinţa sa este cuprinsă de flăcări. Primul gând s-a îndreptat către fratele său, despre care a crezut că se află înăuntru. A început să strige după ajutor, a alergat într-un suflet şi a spart uşa. Valul de fum fierbinte l-a aruncat cât-colo, iar Gabriel şi-a pierdut cunoştinţa. Alertaţi de urletele lui de disperare, câţiva vecini au sunat la 112. Pompierii de la Detaşamentul Vişina au ajuns într-un suflet, cu două autospeciale, însă pentru căsuţa băieţilor  era prea târziu. O oră şi jumătate s-au luptat pompierii cu flăcările, fără însă să mai poată salva absolut nimic. Din fericire, fratele lui nu era acasă şi astfel a scăpat de o moarte sigură şi îngrozitoare. Căţeii celor doi fraţi, care se aflau în curte, au murit asfixiaţi din cauza fumului gros. Fraţii dorm la nişte vecini şi nu au rămas decât cu hainele de pe ei. Erau săraci şi înainte, munceau cu ziua, însă acum nu mai au nicio speranţă de mai bine. Vine iarna, iar ei sunt pur şi simplu sub cerul liber. După o copilărie chinuită, au, iată, o tinereţe dramatică.

Aflând despre situaţia cumplită în care se află Gabriel şi fratele lui, primarul comunei Vişina ne-a promis că le va acorda un sprijin de urgenţă, în valoare de 3000 de lei. Am sunat şi la Crucea Roşie-Dâmboviţa şi i-am povestit preşedintelui Gheorghe Popescu despre nenorocireaa tinerilor. Ne-a promis că va ajunge acolo cât de repede. Le-a sărit în ajutor şi Protoieria Găeşti, dar şi magazinul PPT, care urmează să-i ajute cu diverse produse.

Au nevoie de materiale de construcţii, de haine, de mâncare. Nu au niciun sprijin şi sunt pur şi simplu disperaţi, dar încrezători că Dumnezeu îşi va întoarce faţa şi către ei, prin oamenii cu suflet mare, care vor să le sară în ajutor.

Cronica de Găeşti face, aşadar, un nou apel umanitar către toţi cei care, din multul sau puţinul lor, pot oferi puţină speranţă pentru doi tineri foarte amărâţi. Îi găsiţi în Broşteni, pe Strada Liniştei, nr. 28, iar Gabriel răspunde la numărul de telefon 0734177224.

 

Comments

Lasă un răspuns