IMAGINI IMPRESIONANTE! Ei sunt unii dintre cei mai săraci oameni din oraș! PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE A DAT MOBILIZAREA GENERALĂ!

2 1

În mai puțin de o săptămână, autoritățile locale au reușit, cu sprijinul constructorului Sc Press Edil Construct, să ridice zidurile unei locuințe pentru unii dintre cei mai amărâți oameni din oraș! Atât de săracă este familia lui Vasile Sandu, încât animalele au, cu siguranță, condiții mult mai bune decât ei. Patru adulți, dintre care doi cu handicap grav și o bătrână, trăiau într-un fel de cocioabă căptușită cu celofan, fără apă sau curent electric.  Cei trei copii ai familiei au fost luați de stat, din cauza condițiilor mizere.

4 3

Singurul lor venit este ajutorul social. Deși are un grav handicap (nu poate îndoi genunchii), concubina lui Vasile Sandu muncește din greu pentru banii obținuți pe Legea 416. El a fost ”tăiat” de la porție, întrucât nu a prestat suficiente ore. Fratele lui nu are un picior, iar mama, bătrână, își duce cu greu zilele.

Nu-i angajează nimeni, nu le întinde nimeni un colț de pâine. Fac parte din acea zonă întunecată a societății de care oamenii se feresc, de teamă ca boala sărăciei să nu se ia.

O rudă a acestei familii ne-a trimis un filmuleț făcut la locuința lor și ne-a scris despre drama pe care o trăiesc. Imaginile au fost văzute și de primarul Grigore Gheorghe, care nu a stat prea mult pe gânduri și a mers la fața locului. De acolo, i-a sunat pe Ion Oprea, şeful firmei Sc Press Edil Construct (care are lucrări pe raza oraşului), pe ing. Stănescu Valentin de la Întreţinere Drumuri şi au luat hotărârea să le facă o căsuţă acestor oameni.

6 5

A trecut o săptămână de atunci şi cine şi-ar fi închipuit că zidurile  au început să prindă deja  contur?  Constructorul Ion Oprea ne-a declarat că nu va percepe niciun leuţ pentru munca efectuată. Grigore Gheorghe ne-a spus că materialele au costat puțin și că se va apela la sponsori pentru mobilarea și dotarea căsuței.

casa prinde conturgrig

Este pentru prima dată când acești oameni vor putea să spună ”acasă”. Sunt atât de impresionați de eforturile care se fac pentru ei, încât nu mai au nici cuvinte de mulțumire.

7

 

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

One comment

  1. Sunt de acord ca un ONG sa ajute oamenii astia dar primaria este o institutie care incaseaza taxe de la tot orasul si nu credc a este normal ca primaria sa construiasca case pentru particulari pentru ca este o propaganda mascata .Probabil primarul face concurenta cu Becali insa e dreptul lui sa faca ce vrea cu banii lui .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *