DEZVĂLUIRI ÎN EXCLUSIVITATE! Găeștiul riscă să piardă banii europeni pentru reabilitarea Colegiului Național ”Vladimir Streinu”! AFLĂ CUM AM AJUNS ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE IMPOSIBILĂ!

P1260211 colegiul national v.s.

Momente de grea încercare pentru administrația locală găeșteană, care se află la doar trei luni distanță de pierderea banilor proveniți din proiectul european pentru reabilitarea Colegiului Național ”Vladimir Streinu”.  Situația este atât de gravă, încât numai o minune ne poate salva de la colapsul financiar în care ne-ar putea arunca eșecul acestui proiect. Necazurile se trag de la firma care a câștigat licitația pentru suma de 33,9 miliarde lei vechi, Antepriza de Construcţii Montaj Bucureşti. Până acum, lucrările din proiect au fost executate de subcontractantul SC Press Edil Construct Bucureşti, care și-a finalizat treaba, dar care – conform informațiilor noastre – nu și-ar fi încasat banii.  Aproximativ 30% din lucrări sunt gata şi mai sunt 3 luni până expiră termenul şi pierdem  banii europeni, dar şi pe-ai noştri.

În urmă cu 10 zile, noul şef al Aneprizei Construcţii Montaj Bucureşti, Sorin Lungu, a venit la Primăria Găeşti şi le-a spus autorităţilor că firma sa este în insolvenţă, dar că acest lucru nu-l va împiedica să facă  minuni. Mai mult, împreună cu beneficiarul (Primăria Găeşti) a întocmit şi un grafic, prin care se angaja că întreaga lucrare va fi încheiată pe 30 septembrie. Primăria a notificat şi ADR Călăraşi. Lunea trecută, mai exact pe 8 iunie, conform spuselor lui Lungu, ar fi trebuit să vină la Colegiu  vreo 3 firme cu zeci de muncitori, care să se înhame la muncă şi să recupereze timpul pierdut. Cum era de aşteptat, nu a venit nimeni şi iată- ne în situaţia să pierdem banii europeni şi să plătim noi fanteziile și neseriozitatea tipic românească a unor firmuliţe care nu sunt în stare să ducă la capăt ce au început.

Sperăm ca primarul și viceprimarul orașului să ia taurul de coarne și să găsească, în al 12-lea ceas,  soluții pentru acest proiect extrem de important al comunității locale.

 

Cronica de Gaesti

ISTERIE ÎN JUDEȚ! Prinși cu carne în portbagaj, s-au ales cu dosare penale!

Bâlbâiala autorităților continuă, după confirmarea pestei porcine africane în Lucieni și instalarea isteriei printre oameni. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *