ANGAJAȚII CROITORIEI DE LA LICEUL AGRICOL RUP TĂCEREA CU DEZVĂLUIRI CARE ÎȚI FAC PĂRUL MĂCIUCĂ!: ”Mâncăm printre șobolani, nu ni se plătesc orele suplimentare și dăm note explicative de ce ni s-au îmbolnăvit copiii!” DE CE DORM INSTITUȚIILE STATULUI?

croitorie-p1

Angajații croitoriei de la Liceul Agricol au ajuns la limita răbdării și au izbucnit cu dezvăluiri cutremurătoare despre coșmarul pe care îl trăiesc, sub ochii blânzi și umezi ai autorităților dâmbovițene. Cei 120 de salariați, plătiți nici să moară, dar nici să trăiască, cu 750 de lei și 20 de bonuri pe lună, nu au voie să se îmbolnăvească, să aibă evenimente grave în familie sau să-și spună vreun punct de vedere. Ei trebuie doar să muncească – așa cum ne-au mărturisit –  întru prosperitatea patronului cipriot, care nu pare prea impresionat de  amenzile pe care le-ar putea primi de la instituțiile abilitate.

”Nu avem dreptul la concediu medical, nu putem să ne îmbolnăvim. Condițiile de lucru sunt oribile. Nu avem sală de mese, nu avem toalete. Sala de mese este o chestie improvizată lângă WC, pe unde se plimbă șobolanii. Nu avem niciun drept, nu putem să ne spunem punctul de vedere. Avem doar sarcini. Parcă suntem sclavi în țara noastră, unde un patron cipriot face ce vrea și își bate joc de noi prin câteva șefe românce, analfabete. Dacă te-ai îmbolnăvit și ai concediu medical, nu îți primești salariul până nu te întremezi și nu vii la treabă. Deși nu ei suportă acești bani, nu ne sunt plătite concediile medicale, iar salariul – ciuntit – îl primim după ce dăm notă explicativă: de ce ne-am îmbolnăvit, de ce ne-am dus cu copilul la doctor.”, ne-au povestit câteva salariate, sub protecția anonimatului.

Presiunea este foarte mare pe angajați, pentru că trebuie să realizeze 14.000 de produse într-o săptămână. De aceea, croitoresele ne-au spus că sunt ținute foarte multe ore peste program, fără a fi plătite. De asemenea, două sâmbete pe lună, angajatele prestează muncă în folosul patronului, tot pe ochi frumoși. Apelul la presă este, pentru acești oameni batjocoriți, ultima soluție să atragă atenția autorităților că li se încalcă grav toate drepturile și că nimeni nu le sare în ajutor.

foto1foto2

Cronica de Gaesti

Ansamblul Folcloric „Codrulețul” din Găeşti a ajuns în Parlamentul României!

Comunicat de presă A doua zi a proiectului „Descoperă Dâmbovița”  Proiectul de promovare al județului …

One comment

  1. Florin AndreiClaudiu

    Niste hoti niste javre de oameni dar ia sa faca un schimb sef- angajat lor le-ar convenii? Javre de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *