Troița fără poveste de la Arsuri a fost resfințită, de Înălțare! OAMENII SUNT ATRAȘI CA DE UN MAGNET DE ACEST LOC DE ÎNCHINĂCIUNE!

 

Bătrânii știu că troița de la Arsuri este acolo dintotdeauna, ca un simbol tăcut și sobru al tainelor credinței. Nimeni nu își amintește cum a apărut, cine a construit-o, dacă există sau nu vreo poveste a ei, așa cum se întâmplă, de obicei, cu locurile de închinăciune. Se știe doar că are peste 90 de ani. Nici măcar în arhivele Bisericii Catanele nu se găsește vreo însemnare despre locul sfânt dintre casele oamenilor. Cu toate acestea, credincioșii se simt atrași de ea ca de un magnet.

Preotul paroh Florin Năstase a încercat să obțină mai multe informații despre troiță, însă fără succes. Și, întrucât monumentul se afla în paragină, a luat inițiativa de a cere sprijinul autorităților locale pentru a-l recondiționa. Reacția primarului interimar al Găeștiului, Grigore Gheorghe, a fost promptă și, în doar două luni, iată că troița de la Arsuri a fost total recondiționată.

S-a păstrat intactă crucea originală, de o frumusețe stranie, iar pictura  a fost restaurată de Gicu Stoica zis „Pictorul” de la Casa de Cultura „Dumitru Stanciu”. Tot el este cel care va picta troiţa în interior.

gicu stoica

Monumentul  însă are o înfățișare nouă și solemnă, demnă de un lăcaș închinat Domnului. Foarte mulți localnici, dar şi consilieri locali au participat, de Înălțare, la resfințirea troiței, slujba fiind oficiată de un sobor de preoți, condus de protopopul Adrian Constantin.

 

Cronica de Gaesti

ISTERIE ÎN JUDEȚ! Prinși cu carne în portbagaj, s-au ales cu dosare penale!

Bâlbâiala autorităților continuă, după confirmarea pestei porcine africane în Lucieni și instalarea isteriei printre oameni. …

One comment

  1. Sa vedeti ce bine o sa traiasca oamenii din zona acum ca au troita renovata !! Oare cand vor iesi romanii din epoca medievala ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *