UNA DINTRE COMORILE ROMÂNIEI SE AFLĂ LA CLUBUL COPIILOR GĂEŞTI! Cum putem să ignorăm aşa ceva? APROAPE TOATĂ ŢARA NE INVIDIAZĂ!

Mimi grup3Mimi grup1

Dansatorii Ansamblului „Codruleţul” al Clubului Copiilor Găeşti nu au fost lăsaţi să mai plece de pe scenă, datorită aplauzelor frenetice, după ce au evoluat incredibil în cadrul Festivalului internaţional al cântecului şi dansului popular pentru copii, „Ca la noi, la Covurlui”, organizat de Consiliul Judeţean Galaţi şi de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Elevii lui Mimi Grigore, mici de vârstă, dar mari artişti, au dus dansul popular la rang de artă. Deşi se aflau în mijlocul unei competiţii foarte serioase, datorită uralelor spectatorilor, au fost chemaţi încă un minut pe scenă,  apoi aplaudaţi în picioare.

Cu note de 10 pe linie din partea juriului, ei au adus acasă marele trofeu al festivalului de la Galaţi, nu înainte însă de a fi numiţi profesionişti şi extroardinari de toţi cei care i-au văzut.

DSC01197DSC01184

Găeştiul are una dintre cele mai bune şcoli de dans popular din ţară, datorită coregrafului Mimi Grigore, de la Clubul Copiilor. Aşa cum am relatat şi cu alte ocazii, nu este deloc o coincidenţă faptul că, de foarte mulţi ani, Mimi reuşeşte să transforme în artişti desăvârşiţi copiii care se înscriu la cercul lui.

Paşii dificili, executaţi sincron şi impecabil, strigăturile, costumaţiile, precum şi temele puse în scenă fac din spectacolele lui Mimi Grigore o adevărată încântare chiar şi pentru cel mai pretenţios public.

DSC01186

Poveştile spuse, cu suflet de român, de copiii pregătiţi de Mimi Grigore sunt întotdeauna fascinante, datorită harului pus în fiecare pas, în fiecare mişcare şi în fiecare detaliu. Imaginea de ansamblu este perfectă, copiii plutesc pe scenă, înlănţuiţi de acelaşi ritm, specific celor mai mari artişti. Aceşti copii nu învaţă, sub bagheta coregrafului găeştean, doar să danseze. Învaţă să se comporte, îşi conturează personalitatea şi caracterul, capătă încredere în ei, devin oameni mai buni şi mai frumoşi.

Mimi Grigore face performanţă din convingere, dintr-un fel al lui de-a fi, specific celor născuţi cu stea în frunte. Şi pentru că niciodată nu a aşteptat nimic de la nimeni,  s-a interpretat că nici nu are nevoie. Din banii strânşi de la colind, se face recuzita de spectacole. Multe dintre obiectele folosite pe scenă sunt confecţionate chiar de coregraf. Niciun leu din bugetul local nu ajunge la acest extraordinar ansamblu, care reprezintă Găeştiul cu mare cinste.

Despre deplasări la festivaluri în străinătate, aşa cum au primit alţii, fără atât de multe merite, nici nu s-a pus problema, deşi invitaţii au existat întotdeauna. Aceşti copii senzaţionali nu sunt recompensaţi cu absolut nimic, nici măcar cu o bomboană, deşi sunt prezenţi la absolut toate manifestările culturale ale oraşului.

Mai mult, au existat bârfe că unii dintre copiii Ansamblului „Codruleţul” nu sunt din oraş. Aşa este, câţiva sunt de la Lucieni, unii de la Valea Mare, iar alţii vin de la Ştefan cel Mare din judeţul Argeş. Ce contează unde trăiesc? Important este că vin de câteva ori pe săptămână la Clubul Copiilor şi că, prin actul lor artistic, nu fac altceva decât să ne aducă prestigiu indiferent unde merg sau unde sunt văzuţi.

Poate onor Consiliul Local se va gândi, în al 9-lea ceas, că performanţa se mai face şi cu sprijin financiar şi vor aloca fonduri pentru recuzită, pentru deplasări, eventual pentru o vacanţă frumoasă a acestor copii. Un efort aproape nesemnificativ al comunităţii locale ar însemna extrem de mult pentru – repetăm – una dintre cele mai bune şcoli de dans popular din România.

Cronica de Gaesti

Găeşti, 1932! INAUGURAREA MONUMENTULUI EROILOR! O poză cât o mie de cuvinte!

Prin bunăvoința doamnei Eugenia Florea, care ne-a pus la dispoziție o fotografie document, astăzi știm …

2 comments

  1. Felicitari coregrafului si copiilor ! Cat despre barfitori cred ca este de igmorat pentru ca nu este alceva decat invidie rautacioasa .

  2. Felicit profesorul, copiii si parintii, pentru performanta, daruire si dragoste pentru frumos!
    Recomand CL sa ia in calcul si acesti minunati artisti. Nu doar tenisul de masa si sahul sunt activitati care merita premiate. De un Ivanovici, Ivascu ( am luat la intamplare doua nume din lista de premiati ), nu prea stie nimeni, poate doar ei intre ei, dar copiii acestia urca pe scene si-i vede o lume. Merita apreciati. Faceti-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *