Enescu Supermarket

DECLARAŢIE POLITICĂ: Cardurile de sănătate sau cum să-ţi baţi joc de popor, instituţionalizat!

Screenshot

Cu aroganţa specifică PSD, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi, fireşte, premierul Victor Ponta s-au uitat de sus la cele mai vulnerabile categorii sociale, cărora le-au mai dat o lovitură dură şi nemeritată. Cardul de sănătate a devenit centrul unui scandal naţional, după ce pacienţii grav bolnavi au fost trimişi acasă de către medicii curanţi, care – în loc să se concentreze asupra problemelor de sănătate, au fost transformaţi într-un fel de conţopişti, gestionari ai cititoarelor de carduri şi ai unui sistem nefuncţional, dar foarte costisitor.
card-sănătate

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu s-au îngrijit să realizeze nici măcar o campanie cumsecade de informare a medicilor şi a populaţiei în legătură cu acest card de sănătate, care – spun oficialităţile – va revoluţiona şi va stopa pierderile din sistem. Dimpotrivă, totul s-a făcut pe muteşte, în batjocură şi fără asigurarea mijloacelor tehnice necesare funcţionării în condiţii optime a proiectului.
Ideea unui card de sănătate pentru asiguraţi este una bună şi necesară, cu atât mai mult cu cât s-a discutat, în ultimii ani, despre fraudarea bugetului de asigurări sociale în zeci de feluri. Cu toate acestea, introducerea lui trebuia să aibă în vedere, cu prioritate, respectarea drepturilor pacienţilor de a beneficia de servicii medicale. Este inuman, ilegal şi imoral să trimiţi acasă bolnavii de cancer şi să le refuzi tratamentul, pe motiv că nu au card de sănătate asupra lor. Ministrul Sănătăţii ar trebui să-şi asume suferinţa pe care a produs-o miilor de asiguraţi batjocoriţi – încă o dată – cu nesimţire şi nepăsare.

Iulian Vladu,
deputat Colegiul nr. 8 Dâmboviţa

 

Cronica de Gaesti

Casă şi teren de vânzare pe strada Nicolae Bălcescu din Găeşti

Vând casă  şi 7000 mp teren pe strada Nicolae Bălcescu, nr.81 din Găeşti, lângă Liceul …

Lasă un răspuns

ass