SENZAȚIONALA POVESTE A POMPIERULUI GĂEȘTEAN VINDECAT DE CANCER! ”Mi-am zis că dacă e cum spun medicii, copilul meu va creşte fără mine!” AFLĂ CUM S-A VINDECAT ȘI CE ȘANSE AU ACUM CEI CARE SUFERĂ DE BOLI ALE SÂNGELUI!

Pompierul Ion Petre

Fostul pompier găeștean Ion Petre este unul dintre pacienții vindecați de o maladie cumplită, invitat la inaugurarea noii clinici de hematologie realizate cu sprijinul Asociației Dăruiește Viață, la Spitalul Universitar București. El este dovada fără echivoc că există viață după cancer, în condițiile în care se fac investiții în sistemul medical, având șansa la un transplant de celule stem.

Angajatul ISU avea, în anul 2009, dureri cumplite de stomac și o umflătură pe claviculă pe care o credea lipom de grăsime. După ce medicamentele și ouăle de prepeliță nu au avut niciun efect asupra durerilor pe care le experimenta de ceva vreme, a mers la medic. Acolo, i s-a dat vestea care avea să-i schimbe pentru totdeauna viața: avea limfom malign non-Hodgkin.

”Meseria mea era să salvez oameni din incedii, inundaţii, accidente rutiere, accidente de orice fel. Am salvat mii de oameni şi când mi-au spus medicii de la Spitalul Universitar că sufăr de o boală hematologică, relativ rară… nu m-am speriat. Pe mine nu avea ce să mă sperie. Atât eram de călit în meseria mea, încât nu putea să mă sperie nimic. Frica m-a cuprins când mi-am văzut băiatul, atunci de 12 ani, şi mi-am zis că dacă e cum zic medicii – o boală rară – copilul meu va creşte fără mine”, le-a povestit găeșteanul jurnaliștilor de la gandul.info.

Vestea cumplită a bolii a venit cu chimioterapie și cu chin. Un transplant de celule stem era singura șansă a pompierului de a-și vedea fiul crescând. ” Când m-am internat, aveam 90 de kilograme, ca acum. În scurt timp, ajunsesem la 45, iar doctorii îmi spuneau că trebuie să trăiesc. Eram jumătate din cât sunt. Transplantul de celule era singurul tratament pentru mine”.

Și a așteptat un an ca să facă acest transplant, din cauza numărului foarte redus de centre hematologice din România. Vindecarea lui Ion Petre a fost, totuși, un miracol. ”Pentru că sunt puţine centre de transplant, mi-au spus să merg  acasă, că mă vor suna ei. Eram programat în iunie, dar am avut noroc. Cineva care era înaintea mea pe listă a renunţat. Aşa că m-au sunat în aprilie şi mi-au zis că în mai voi face transplantul”.

Din 2011, Ion Petre a primit o nouă șansă pe acest pământ. Nu uită că i s-a întins o mână atunci când avea cea mai mare nevoie. Îi ajută și pe alții să creadă în șansele lor de vindecare, însă nu poate să nu le atragă atenția autorităților că fără bani murim pe capete, cu zile. Iată mesajul său pentru ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu: ”Să implice mai mult toate structurile ministerul Sănătăţii în tratarea tuturor bolnavilor, nu doar a celor bolnavi de cancer. Când eram la pompieri ne rugam de comandat să dea mai mulţi bani pentru maşini, că trebuiau reparate. Aşa este şi la Sănătate. Domne, mai mulţi bani înseamnă viaţă”.

comp. transplant5

Clinica de transplant și pretransplant de la Spitalul Universitar București este o investiție de 600.000 de euro a Asociației ”Dăruiește Viață” și este a patra de acest fel din țară, după Fundeni, Timișoara și Tg. Mureș. Datorită acestei asociații extraordinare, care a investit 4 milioane de euro în sănătate din 2012 încoace, încă 100 de pacienți vor avea șansa la acest transplant și, deci, șansa de a fi alături de copiii, soții și părinții lor.

 

 

 

 

Cronica de Gaesti

ALARMĂ: Cocktail ucigaș, noul drog preferat al adolescenților găeșteni! SE GĂSEȘTE LA LIBER ÎN FARMACII!

Tussin și whisky! Acesta este, se pare, noul ”drog” care le prăjește creierii adolescenților din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *