Filmul Saptamanii: The Hobbit:The Battle of Five Armies

the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-591158l“The Hobbit:The Battles of the Five Armies” este a treia si ultima parte a trilogiei “The Hobbit”, el fiind precedat de“The Desolation of Smaug” si de “An Unexpected Journey”,iar aceste filme sunt un prequel al seriei “The Lord of the Ring”.
Acestea fiind spuse, este clar ca trebuie sa ne luam ramas bun de la Taramul de Mijloc si aventurile petrecute acolo. Insa in prima parte a filmului nu ai timp pentru pareri de rau, fiindca esti trimis direct in mijlocul bataliei. Abia in ultimele minute ale filmului, in cadrul vesel al Comitatului, isi fac loc emotiile si realizezi cat de greu este momentul despartiti de acesta lume magica.
Filmul incepe cu dragonul Smaug – trezit de vechii nostrii prieteni gnomi – care ataca orasul de pe lac, dar este rapus in scurt timp de curajosul arcas Bard (Luke Evans). Dupa acesta intamplare, regizorul Peter Jackson ne trimite in Cetatea Erebor, acolo unde gnomii asista cu neputinta la transformarea pe care o sufera Thorin din cauza puterii si a bogatiei. Bilbo incearca sa indrepte situatia si le ofera elfilor un avantaj pentru a obtine partea ce li se cuvine din aur.
Firul povestii ne duce acum la batalia finala “a celor cinci ostiri”, pe  de o parte aflandu-se orci, goblini, troli si lilieci care inainteaza furiosi spre Muntele Singuratic, iar pe  cealalta parte  a baricadei, gnomii, elfii si oamenii care sunt nevoiti sa lase deoparte impartirea aurului si sa actioneze impreuna. Iar de aici ne este prezentata o lupta haotica intre cele doua parti, regizorul preferand sa puna accent pe luptele corp la corp, in loc sa ne arate o privire de ansamblu a miilor de luptatori. Finalul infruntarii de pe front este si el pierdut din vedere, actiunea concentrandu-se pe cazuri particulare.
In final suntem condusi de Bilbo Baggins (Martin Freeman) inapoi in Comitat, si ne lasa sa rememoram toata intamplarile, bune sau rele, si un lucru este cert, le vom pastra pe toate cu drag in suflet.

Ce spun criticii:

  • Time Out scrie că: „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri vine cu mai multe bătălii, mai multe creaturi, mai multe turnuri dramatice, mai multe discursuri (marţiale) şi mai multe şi elaborate scene de acţiune care te dau pe spate. Dacă v-a plăcut seria Hobbitul până acum, veţi avea parte acum de o desfătare”.
  • New York Post: “Potrivit de vizionar, comun de spectaculos, (filmul) deși scoate flacari, e doar un film caldut.”
  • Washington Post: “Talentul de povestitor al lui Jackson e înlocuit de CGI și prestidigitatie scenografica, iar emotia umana e data uitarii.”
  • Variety: „Hobbit 3 se desfăşoară, aşadar, în cel mai sumbru şi inospitalier peisaj din toate filmele seriei, prin contribuţia directorului de imagine al seriei, Andrew Lesnie. Howard Shore, pe de altă parte, contribuie cu o coloană sonoră în multe game tonale, de la cântece de origine celtă, domoale, până la un bas percutant. Hobbitul 3 datorează mult armatei de scenografi, costumieri, armurieri şi artiştilor în efecte speciale care, din nou, dau tot ce poate cumpăra mai bun Hollywood-ul şi reducerile de impozite din Noua Zeelandă”.
  • Hollywood Reporter: „A treia cu noroc. Ultima vizită pe Pământul de Mijloc e şi cea mai captivantă. Dacă An Unexpected Journey a a avut un ritm lent, ca o drumeţie de plăcere, iar The Desolation of Smaug o scufundare într-o lume a pericolelor, Bătălia celor cinci oştiri e mai degrabă o versiune a bombardarii Dresdei.”

Verdict: “Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri” are mult mai multa actiune fata de primele parti, poate un pic prea multa, dar reuseste si de data acesta sa te fascineze si sa iti doresti sa revii in Taramul de Mijloc. Nota mea:8

Pentru mai multe articole, va invit sa vizionati site-ul:filmedeweekend.

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *