Patrioți din toate colțurile țării, vocea voastră va fi auzită! PROIECT CULTURAL DE EXCEPȚIE ÎN COMUNA ANINOASA!

1a

”România suntem noi”! Acesta este numele Festivalului Național de Poezie Patriotică, desfășurat în comuna Aninoasa, din inițiativa primarului Constantin Maricescu și a art managerului Victor Mihalache. Proiectul prevede două secțiuni: una de creație, iar cealaltă, de interpretare. ” În perioada  21 martie – 10 mai vor fi primite din întreaga țară lucrări literare cu temă patriotică și înscrieri la concursul de recitare de poezie patriotică. Între 10 și 20  mai, un juriu profesionist va citi și ierarhiza lucrările literare. De asemenea, poeziile vor fi publicate pe internet, pe o pagină dedicată de Facebook și vor putea fi votate de public. Astfel vor fi stabilite premiile publicului. Pe 20 mai, la Centrul Cultural Aninoasa va avea loc prima ediție a Festivalului Național de Poezie Patriotică ”România suntem noi!”. Se va desfășura concursul de recitare pe grupe de vârstă și vom avea un recital actoricesc. Premiile ( atât pentru creație, cât și pentru  recitare ) vor fi înmânate pe 21 mai, în ziua Inălțării Domnului și de Ziua Eroilor, la  Monumentul Eroilor din Aninoasa. Pentru secțiunea de creație, lucrările (până la cinci poezii pentru fiecare autor) vor fi trimise până la data de 10 mai, fie în format electronic, la adresa de mail victormih2005@yahoo.com, fie în format  print la adresa: Primăria comunei Aninoasa, str. Constantin Manolescu, nr. 143, Aninoasa, jud. Dâmbovița, cod poștal 137005. Pot participa scriitori de limbă română din intreaga țară și de peste hotare, indiferent de vârstă, membri sau nemembri ai uniunilor de creație. Poeziile vor reflecta ideea de patriotism, trecutul poporului nostru și respectul față de înaintași.     Pentru secțiunea de interpretare se pot înscrie copii și tineri cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care vor recita un singur poem de esență patriotică, scris de clasici, sau de contemporani. Înscrierile se vor face până la data de 15 mai, la adresele de mai sus, iar concursul va avea loc pe 20 mai 2015”, se arată în Regulamentul Festivalului.

Iată cum a luat ființă ideea înființării unui Festival Național de Poezie Patriotică în comuna dâmbovițeană, celebră de altfel pentru efervescența culturală:  ”În Aninoasa se află sfintele mănăstiri Dealu și Viforâta, adevărate simboluri de credință și de existență   românească. Aici se află Fântâna Păcii, monument de gândire pașnică și de împletire de istorie și legendă.   În altă ordine de idei, aici și-au expus ideile și ne-au fost prețioși colaboratori și prieteni col(R)   ALEXANDRU MANAFU TÂRGOVIȘTE și gen (R) CONSTANTIN TĂNASE, patrioți adevărați. În  Aninoasa s-a născut și eruditul CONSTANTIN MANOLESCU, un alt mare patriot”.

victor

Victor Mihalache ne-a declarat că nici premiile Festivalului nu vor fi de neglijat: ”Toți participanții de la ambele secțiuni vor primi diplome de participare. Premianții vor primi trofee și obiecte folositoare oricărui artist: tablete electronice, aparate de fotografiat, cărți, CD-uri și DVD-uri, stik-uri de memorie, etc. În plus vor fi oferite premii ale publicului la ambele secțiuni. Concursul de creație este lansat în preajma Zilei Internaționale a Poeziei”.

 

 

Cronica de Gaesti

Găeşti, 1932! INAUGURAREA MONUMENTULUI EROILOR! O poză cât o mie de cuvinte!

Prin bunăvoința doamnei Eugenia Florea, care ne-a pus la dispoziție o fotografie document, astăzi știm …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *