Consilierii locali găeșteni, în stare de șoc! NU O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI CE AU AFLAT CHIAR ÎN TIMPUL ȘEDINȚEI!

DSC05037mariana calin

Momente halucinante în ședința Consiliului Local de astăzi, când s-a aflat adevărul despre situația unor dosare ANL cu punctaje bune, dar absente la repartizări! Totul a ieșit la iveală după ce o găeșteancă, citind pe site-ul nostru lista proiectelor care urmau să intre în dezbaterea plenului, a venit să întrebe ce s-a întâmplat cu dosarul fiului său, care a făcut cerere pentru un apartament ANL încă din anul 2009 și care, la ultima repartizare de locuințe despre care avea cunoștință, s-a situat primul sub linie.

”Am întrebat tot timpul și ni s-a spus că nu mai sunt apartamente. Faceți dreptate”, și-a susținut femeia cauza, sub privirile nedumerite ale aleșilor, pregătiți să dea noilor chiriași cheile de la 5 apartamente și 3 garsoniere. Într-un târziu, secretara Primăriei, Camelia Andrei, și-a amintit, că – în urma unei plângeri – Poliția a ridicat nu mai puțin de 16 dosare ANL. Episodul a avut loc în anul 2011 și de atunci nu se mai știe absolut nimic despre ele.

Aflând această grozăvie, l-am contactat pe comandantul Poliției Găești, Alexandru Iorga, care ne-a declarat că în orașul nostru nu mai există Serviciul Economic și că, cel mai probabil, dosarele sunt la județ, iar pentru returnarea lor este nevoie de o cerere. Întrucât intervenția găeștencei și dezvăluirile secretarei Andrei, cum că documente importante ale găeștenilor nu se mai află în Primărie, nici măcar în copii conforme cu originalul, au creat multă vâlvă printre aleși, am intervenit și am transmis, în plen, punctul de vedere al comandantului Poliției.

Aleșii locali au luat hotărârea, așadar, să amâne proiectul privind repartizarea locuințelor ANL, până la clarificarea situației celor 16 dosare dispărute prin arhiva IPJ Dâmbovița.

Întrebarea care ar trebui să-i pună pe gânduri pe șefii administrației publice locale este însă ce s-ar fi întâmplat dacă respectiva găeșteancă nu ar fi aflat despre dezbaterea din Consiliul Local și nu ar fi venit să întrebe ce se întâmplă cu cererea de acum 6 ani a fiului său. Cu siguranță, locuințele ar fi fost repartizate celor care întruneau punctajul, fără să se țină măcar cont de cele 16 dosare ridicate de poliție din 2011. Probabil că funcționarii publici care fac parte din comisia de repartizare a locuințelor ANL ar trebui să și răspundă pentru această imensă eroare. Nu de alta, dar găeștenii le-au tot suportat, în ultimii ani, cursuri pe malul mării și alte beneficii tocmai pentru a nu se întâmpla asemenea enormități și asemenea nedreptăți. Salutăm decizia unanimă a consilierilor locali de a amâna dezbaterea până la clarificarea problemei.

Cronica de Gaesti

ISTERIE ÎN JUDEȚ! Prinși cu carne în portbagaj, s-au ales cu dosare penale!

Bâlbâiala autorităților continuă, după confirmarea pestei porcine africane în Lucieni și instalarea isteriei printre oameni. …

One comment

  1. dar situatia locurilor de munca se mai clarifica in acest minunat oras, ma refer la cei trecuti de 50 de ani care si-au depus C.V.?
    apa cu detergent ne-ati dat, asteptam funia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *