ITM a amendat croitoria de la Liceul Agricol! INSPECTORII AU AFLAT DE LA CRONICA DE GĂEŞTI CĂ NU SE RESPECTĂ DREPTURILE ANGAJAŢILOR!

În urma articolului nostru „O muncitoare dezvăluie ce se întâmplă la croitoria de la Liceul Agricol! „ÎMI VREAU BANII ȘI BONURILE PENTRU CARE AM MUNCIT ȘI M-AM ÎMBOLNĂVIT!”, I.T.M. Dâmboviţa s-a autosesizat şi a întreprins, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, o acţiune de control la sfârşit de săptămână, pentru a verifica veridicitatea celor semnalate.

„În urma acestei acţiuni s-a constatat că, fosta salariată nu îşi primise drepturile salariale din partea societăţii angajatoare pentru munca prestată în ultima perioadă, drept pentru care inspectorii de muncă ai I.T.M. Dâmboviţa au dispus măsura plăţii salariului până la sfârşitul lunii. Din verificarea documentelor a reieşit că sunt încălcate prevederile legale privind acordarea repausului săptămânal, ceea ce a condus la aplicarea sancţiunii contravenţionale conform Codului Muncii, actualizat.

În cadrul acestui control a fost verificat şi modul în care societatea asigură condiţiile de muncă din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. S-a constatat că, o parte din personalul care desfăşura activitatea la maşinile de tăiat nu purta echipamentul individual de protecţie specific. S-a dispus măsura ca  angajatorul să asigure obligativitatea purtării echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii,” se arată în comunicatul ITM Dâmboviţa semnat de directorul Marius Lixandru.

 

croitorie-p1

Cronica de Gaesti

SCANDAL ÎN PSD DÂMBOVIŢA! Alexandru Oprea: „Ţuţuianu a transformat Biroul Permanent Judeţean în sufrageria dumnealui!”

S-a “încins tărâţa” în PSD Dâmboviţa după ce Adrian Ţuţuianu  i-a cerut demisia lui Liviu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *