ÎN ATENȚIA ITM! O muncitoare dezvăluie ce se întâmplă la croitoria de la Liceul Agricol! „ÎMI VREAU BANII ȘI BONURILE PENTRU CARE AM MUNCIT ȘI M-AM ÎMBOLNĂVIT!”

croitorie-p1 mihaela iosiv

Încep să ”transpire” informații despre ceea ce se întâmplă la firma LIVANTRO, croitoria adusă abuziv în incinta Liceului Agricol. O fostă muncitoare susține că nu-și primește drepturile salariale pe luna februarie, pe motiv că s-a îmbolnăvit câteva zile în martie și a avut nevoie de concediu medical. Mihaela Iosiv a venit la presă ca la ultima ei soluție, cerând astfel ajutor instituțiilor statului abilitate. Povestea ei demonstrează ce bătaie de joc trebuie să îndure unii salariați în raport cu patronii și cu vătafii lor care nu mai au nicio limită a bunului simț:

„Am contractul de muncă cu nr. 146 din 25 noiembrie 2014 şi am fost  angajată ca muncitor necalificat. Călcam tot ce se lucra. În data de 10 martie a.c., m-am imbolnăvit. În ziua de 16 martie m-am simţit mai bine şi  m-am dus la firmă să duc certificatul medical şi să-mi ridic  drepturile salariale şi bonurile de masă pe luna februarie. Şefa de secţie, dna Geta, mi-a zis: ”Vrei bani? Vino la serviciu!” I-am spus că mai am 3 zile de medical, că trebuie să-mi termin tratamentul, dar şefa a început să ţipe la mine că n-o interesează. Au refuzat să-mi dea salariul pe luna trecută fără nicio explicaţie. M-am dus în ziua de 19 martie să-mi cer drepturile salariale şi bonurile. Contabila Roxana  a ţinut să sublinieze că dacă vreau să-mi iau salariul pe luna februarie să mă duc să mai lucrez o lună că nu au oameni. M-am hotărât să nu mai duc deloc. Am lucrat în fiecare lună câte două sâmbete, obligatoriu, fără să  fim plătite. Foarte multe fete au plecat fără să se mai uite în urmă, fără să-şi mai primească banii pe care îi munciseră cu sudoare. Eu, spre deosebire de ele, îmi vreau banii! Banii şi bonurile pentru care am muncit şi m-am şi îmbolnăvit”, ne-a declarat Mihaela Iosiv.  Am sunat laTârgovişte, la firma „mamă” Livas Târgovişte, şi am vorbit cu  o doamnă care s-a recomandat  Elena Stan. Am întrebat-o care sunt motivele pentru care  Mihaela Iosiv nu-şi primeşte drepturile salariale şi bonurile de masă aferente lunii februarie. A cerut un răgaz de 10 minute şi a revenit după o oră: „Îmi spuneţi când doriţi să veniţi la Târgovişte şi domnul John o să vă facă loc în agendă şi o să vă stea la dispoziţie cu orice doriţi să-l întrebaţi, pentru că nu avem nimic de ascuns. Uşile noastre sunt deschise…” Adică, pe românește, dlui John îi este greu să răspundă la întrebarea de ce o muncitoare angajată la firma sa nu-și primește banii pentru care a muncit, însă ne invită la sediul societății din Târgoviște, unde nu mai are nimic de ascuns. Îl anunțăm public că declinăm această ofertă generoasă, de a-și face loc pentru noi prin agenda încărcată, însă îl asigurăm că vom relata de fiecare dată când oamenii amărâți ne vor solicita cum le sunt călcate în picioare drepturile, într-o imensă bătaie de joc!

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *