Liceenii găeşteni sunt şmecheri, dar… n-au cu ce! SIMULAREA BAC-ULUI LE-A ARĂTAT VALOAREA!

simulare bac

Îşi caricaturizează profesorii pe Facebook, fac show cu manele la ore, se îmbată sau se bat prin clase, însă au şanse mici să ia bacalaureatul în acest an! Elevii de la cele trei licee găeştene sunt praf şi pulbere la capitolul carte! Cel puţin, aşa reiese din simularea bacalaureatului, unde procentul de promovabilitate în oraşul nostru este jenant. Dacă la Liceul Agricol şi la „Iordache Golescu”, ne aşteptam la rezultate proaste, surpriza neplăcută vine de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, unde din 242 de elevi ai clasei a XII-a, au luat note de trecere doar 89, iar la clasa a XI-a, din cei 126 de elevi participanţi la simulare, au promovat 70, procentele fiind de 37, respectiv 36%.

 

Cu doar câteva luni înainte de bac, iată că viitorii absolvenţi au foarte multe cunoştinţe de recuperat. De vină ar putea fi calitatea din ce în ce mai slabă a actului educaţional, sub management politic, dar şi totala lipsă de interes a elevilor pentru propria educaţie.

 

La Liceul Agricol, cei doi elevi  care au promovat simularea nu sunt altceva decât excepţia care confirmă regula, într-o masă amorfă de prostie şi neştiinţă, în timp ce la Liceul „Iordache Golescu” procentul de promovabilitate este sub 5%.

 

Ne întrebăm ce măsuri vor fi luate, cu atât mai mult cu cât profesorii abia reuşesc să se mai impună în faţa elevilor lor.

 

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

One comment

  1. Cred ca ar trebui reintrodus examenul de treapta ,micsorarea numarului de clase pentru liceu si reintroducerea claselor profesionale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *