SCANDALOS! Apă cu detergent în reţeaua Găeştiului! POLIŢIA A ÎNTOCMIT DOSAR PENAL! Află ce spun şeful Companiei de Apă Găeşti şi viceprimarul Grigore Gheorghe!

Compania de Apă a comis-o din nou! De data aceasta, chiar în Găeşti, unde pe câteva străzi a curs, la robinete, apă cu detergent! Totul s-a întâmplat pe 10 martie, după ce s-a produs o avarie la o conductă şi, din cauza vidului creat, apa potabilă s-a amestecat cu detergentul provenit de la o fabrică de chimicale. Oamenii s-au speriat atunci când au văzut spumele şi culoarea neagră a apei şi au anunţat autorităţile. Cei de la Compania de Apă însă se pare că au funcţionat după reţeta care i-a consacrat, încercând să muşamalizeze incidentul şi neanunţând de urgenţă consumatorii, dar şi instituţiile responsabile.

emil coataAnuntul de la Primarie

Iată ce a declarat şeful Companiei de Apă Găeşti,Emil Coaţă: „Eu am avut o avarie şi am oprit apa, el (n.red. proprietarul fabricii de chimicale) a avut un furtun băgat în cuva cu detergent şi robinetul deschis. În momentul când noi am oprit apa, s-a creat un vid şi s-a schimbat sensul de scurgere şi a intrat detergent în reţea. Marţi dimineaţă ne-a sunat un cetăţean că vine apă cu spume. Ne-am deplasat imediat acolo, am pus anunţuri să nu se mai consume apă, am spălat, am purjat de marţi pînă astăzi. Deja a scăzut nivelul la 0,9 şi trebuie să ajungă la zero. Consider că este vina patronului de la fabrica de chimicale, pentru că nu poţi să nu pui o supapă în momentul când faci manevra pe care o faci. Vasul cu detergent era la 1,5-2 metri înălţime cu furtunul în el şi în momentul când s-a oprit apa, detergentul din vasul lui a intrat în reţeaua noastră prin robinetul deschis. Când am dat drumul la apă, automat a început să-l împingă în reţea, dar abia a doua zi s-au sesizat oamenii. Noi am constat şi am luat imediat măsuri. Am anunţat DSP-ul, am anunţat Târgoviştea, am anunţat Primăria, am anunţat cetăţenii că se fac spălări de reţea şi că apa nu este potabilă.”

cetatean dumbravei cetatean cioculescu cetatean cioculescu1 cetatean colt dumbravei

Oamenii de pe str. Dumbravei spun ca nu au fost atenţionati, dar cei de pe Cioculescu susţin ca au fost anuntati ieri. ”Marţi a venit apă cu spumă albă ca varul, apoi a venit apă cu rugină. Şi astăzi dimineată la fel, tot cu rugină. Nu am consumat că ne-a fost frică”.

„Când am văzut apa aia mi-a fost scârbă. Era plină de spumă şi de culoare neagră. Nu ne-a spus nimeni nimic de nicio avarie, nu ne-au anunţat cei de la Compania de Apă. Nu se poate aşa ceva. Am cumpărat apă plată ca să putem să spălăm produsele, pentru că altfel nu se putea”

 

Deşi Emil Coaţă susţine că a făcut anunţuri peste anunţuri pentru a preveni orice nenorocire, nu de aceeaşi părere este primarul interimar al Găeştiului, Grigore Gheorghe: ”A fost pusă în pericol sănătatea cetăţenilor Găeştiului şi consider că este un incident foarte grav. Pe mine, personal, nu m-a anunţat nimeni. Am înţeles că a venit ieri după amiază un fax care a fost afişat la intrarea în Primărie, prin care cetăţenii erau informaţi că cei de la Compania de Apă fac spălări de reţea şi apa nu este potabilă câteva zile. Astăzi, după ce am aflat că au livrat apă cu detergent timp de câteva zile fără să anunţe, punând în pericol sănătatea şi viaţa găeştenilor, am sunat eu la Compania de Apă să pun întrebări cu ce se întâmplă şi să-i întreb de ce nu m-au contactat imediat. Mi-au spus că au avut o lucrare în zonă, că au oprit apa şi că a plecat detergent în reţea de la un agent economic din zonă. Şi acum eu mă întreb unde este adevărul? În fax dumnealor anunţă după 3 zile de la incident că fac spălări în reţea, iar acum, când presa s-a sesizat, aruncă pisica în curtea agentului economic.”

grig1

Poliţia a întocmit dosar penal în acest caz şi se pare că probe de apă ar fi fost deja trimise la un laborator, pentru analize. După declanşarea scandalului, cei de la Compania de Apă au început să anunţe oamenii că apa de la robinete nu e potabilă.

dsp probeprobe apa1

 

Cronica de Gaesti

ALARMĂ: Cocktail ucigaș, noul drog preferat al adolescenților găeșteni! SE GĂSEȘTE LA LIBER ÎN FARMACII!

Tussin și whisky! Acesta este, se pare, noul ”drog” care le prăjește creierii adolescenților din …

14 comments

 1. E ca in bancurile alea cu prosti. Unul pierde si tot hotul acuza.
  Agentului economic cine-i deconteaza pierderile?
  De unde era sa stie el ca furnizorul lui de apa are defectiune care e in stare sa-i fure din haba tot detergentul produs? Sigur ca defectiunea din retea a sorbit astuia lichidul aflat probabil in fabricatie.
  Asa se intampla frecvent la astia de la ape. La fel si apa murdara si cu fecale. Orice neglijenta a lor atrage toate zoaiele in retele.
  Nepasare crasa!
  Asa poate atrage apa de prin subsoluri de bloc, din mlastini si sa o trimita in casele noastre drept apa potabila.
  Le-a facut cineva ceva vreodata?
  Pierderile tot cetateanul le-a platit.
  Nu vedeti ce marlani? De trei zile fac spalari la retea si nu sufla o vorba.
  Agentul economic tace si ala malc pentru ca e intimidat de asta de la apa pentru un furtun cu care normal face alimentarea baii.
  Nu, mai vere, poti sa ceri sa te despagubeasca pentru paguba pricinuita. Si poti sa-i ceri si adaos comercial pentru ca a folosit detergentul pentru spalarea conductelor care oricum erau murdare.

  Citesc si inca nu ma dumiresc ce e in primaria noastra. Pana unde pot merge astia ramasi acolo dupa vechiul primar?
  Auzi ce spune Griguta: Pe mine, personal, nu m-a anuntat nimeni…etc.
  Un fax afisat la intrare in primarie …
  Nu citeste nimeni hartiile lipite pe ferestre, cu atat mai mult primarul!
  Afara cu toti cei ce nu-si fac datoria!
  Ai ocazia, viceprimare, sa faci curatenie!
  Detergent mai gasim! ca doar furtunul nu era pana la fundul habei incat sa il fure pe tot.

  • 🙂 Frumos spus! …un furtun cu care, saracul agent economic face normal alimentarea baii! Normal?
   Aura… ai ceva cunostinte de inginerie? Ai auzit de principul fundamental al hidrostaticii? Poate nu, nici nu e important, dar patronul firmei le are! Sa vedem cu ce se spala acum pe maini daca populatia unui oras intreg prezinta simptome de intoxicatie! Detergent nu mai are, ca instalatia” ïnginereasca” l-a pompat in stomacul oamenilor!

 2. CONDOVICI MARIUS

  Multumesc pentru intelegere. Nu trebuie sa ma apar-nu am de ce, cred ca am fost bagat gratuit in disputele pe care compania o are. Nu imi este frica de nimeni, astept rezultatele de la analize si apoi proces!
  Am lucrat si lucrez intocmai dupa lege, autorizatie si bun simt. Nu fac nimic impotriva, nu ma ascund niciodata( sint fan Giordano Bruno….) si mor de git cu cine incalca anumite principii( vedeti ca ma semnez…)
  Eu am aflat abia astazi de aceasta problema.
  Vor sa aduca investitori, vor progres dar dau in cap celor care incearca. E politica de stat!

  • Nu e vorba aici de frica, dar cand ai vazut ca ti-a scazut cantitatea de produs din haba nu te-ai intrebat cum dracu s-a evaporat? Sau si la tine exista niste muncitor incompetenti care nu stau cu ochii atenti la ceea ce fac?
   Ce astepti de la rezultatul analizelor de laborator? Indiferent care va fi, tu nu esti vinovat pentru ca nu tu ai pompat in reteaua lor detergent. Nici nu aveai cum. Sub presiune nu se poate introduce nimic!
   Defectiunea lor ti-a creat tie paguba?
   E totusi invatatura de minte. Sa faci alimentarea unui rezervor pe teava sus sa nu fie pana la preaplin. Asa nu o mai ia inapoi pe conducta niciodata.

 3. Cui a intocmit Politia dosar penal? Mie nu imi este clar!

  • Mai, inginer nu sunt, dar atunci cand merg pe strada o fac cu ochii deschisi. Ceva lucruri am invatat si eu in viata mea.
   Nu cunosc firma producatoare de detergenti, pe cuvant de onoare. Sunt insa convinsa ca ne e prea mare. Poate se inscrie in ceea ce se cheama IMM. Mai cred ca are toate avizele de mediu ca sa poata functiona. Vina nu este a lui. Eu daca voiam sa umplu un butoi cu apa o faceam la fel. Bagam un furtun si lasam sa curga. Daca se intampla sa se goleasca instalatia de alimentare cu apa, apa stransa in acel butoi era supta in retea pana la nivelul la care era furtunul. Nu conta ca puteam sa am in acel butoi otrava, sa zicem. Eu nu aveam de unde sa stiu de defectiune, pe cand cei de la ape da, si puteau opri imediat orice colectare prin inchiderea vanelor.
   Chestii de genul asta se tot intampla, dar se musamalizeaza. Pierderile sunt suportate de populatie, niciodata de vinovati. Dovada, cazurile relatate in presa cu apa infestata cu fecale, viermi, produse petroliere, etc.
   Si ma mai intriga dorinta lor de a musamaliza cazul. Mersul asta pe blat, sa nu stie nici primarul, nici populatia si intr-o zi doua scapam. Ceva jegos.
   Mai, ma apuca atata scarba incat nu-mi trece nici cu toate lamaile din lume.
   Puteau ma, sa spuna ce s-a intamplat, pentru ca am vazut, se poate, si totul era altfel. Stopau alimentarea si-si vedeau de treaba. Cred ca nici ei n-au stiut, pentru ca lucreaza in dorul lelii. Cine stie cand au sesizat scaderea presiunii in instalatie.

   Lasa pe Condovici, nu-i purta de grija, gaseste el ceva detergent pentru mainile lui, care nu sunt murdare ( parerea mea) si intreaba-te ce se va alege de functiile directorilor de la ape, care aveau si obligatia de a informa primarul si n-au facut-o.

 4. Si inca ceva, uite poza, ultima.
  Cica in acea apa e detergent. Nu stiu ce ph are. Poate fi alcalin sau acid, altfel nu spala. In mod normal apele pentru a fi deversate trebuie sa suporte neutralizare, adica sa fie aduse la un ph 7, dar e admis de la 6,5 la 8,5.
  Cine-mi spune mie ca acele ape au fost neutralizate sau au fost pur si simplu deversate pe terenurile oamenilor?
  Asa au scapat de detergent? Doar prin spalare?

 5. CONDOVICI MARIUS

  Am aflat abia miercuri de incident.
  Nu am vazut nicio pierdere de solutie. daca a fost( ceea ce nu prea cred-dar sa lasam autoritatile sa-si dea cu parerea) a fost foarte mica pt. ca repet nu am sesizat ,,lipsa in gestiune,,.
  Compania de Apa prin reprezentantii ei a facut o serie de abuzuri la mine la societate( mi-au luat contorul-care este proprietatea mea,platit de mine! fara nici un proces verbal, fara nimic care sa dovedeasca asta, au luat cica ,,probe” din recipientii mei in care fac probe si solutii pentru omologari/brevetari fara sa aiba nici o calitate oficiala etc). Dupa incidentul pe care ei nu l-au anuntat, ar fi trebuit sa ceara niste fise tehnice,fise de siguranta ( pe care eu le am la fiecare produs, la fiecare componenta) sa vedem cum am putea rezolva problema daca exista .Or ei nu au cerut si nu au informat pe nimeni si asta este grav!!
  Au incercat sa musamalizeze!!!!!
  Pentru toate aceste lucruri ,cind ancheta se va finaliza o sa-i actionez in instanta.
  Este foarte usor sa distrugi munca unui om.
  „aura” a gandit corect! Unde s-a dus asa zisul detergent? Unde l-au neutralizat? ( de unde au stiut ce sa neutralizeze?-pt. ca un acid se elimina diferit de o baza ,un compus organic diferit de unul anorganic si asa mai departe!)Cu ce?
  Credeti ca sint mai importante functiile ( politice!) de care ei tin cu dintii decit sanatatea oamenilor si de ce nu bunul mers al unei afaceri corecte? Eu nu pot sa imi dau cu parerea asupra culpei, dar moral aveau datoria sa ne comunice, nu conteaza felul pericolului

  • Mai, omule, din ce spui rezulta ca cei de la ape nu au certitudinea ca acea spuma provine de la tine, desi e posibil sa fie din habele tale. De aia au luat contorul ca sa vada daca in el e detergent. In mod normal contorul nu se invarte invers decat daca il montezi gresit sau daca vrei sa furi apa si sa nu platesti. Asta in mod normal, dar daca e defectiune, asa cum au zis ei, prin absorbtie apa e intoarsa din drum, deci prin contor si in cazul asta o cantitate de apa cat de mica ramane in el. Problema e ca trebuia sa fii de fata cand se facea analiza apei, un banal ph care se face inmuind o bucatica de hartie de turnesol si dureaza cateva secunde, altfel pot spune orice.
   Si zici ca urmeaza un proces.
   Apa cu detergent putea sa fie de la orice spalatorie, de la orice restaurant, orice magazin, etc, care a scapat, sa zicem o sticla de detergent pe jos, s-a spart si s-a spalat locul cu un furtun, apoi au lasat furtunul jos, sa zicem intr-un canal, defectiunea lor a survenit, apa a fost supta, a intrat in retea si asa mai departe. Apa aia face spuma.
   Pot sa scriu asa pana maine. Greseala e a lor! Nu una, mai multe.

  • @ Marius Deci a ” disparut”sau nu detergentul/surfactantul/fosfatul/compusul din haba?
   Daca nu, asa cum ne confirma patronul, de ce trebuia cineva sa-l neutralizeze? De unde vine spuma?
   Daca da, ce ph avea? Ce compus era? Organic/anorganic….
   Prea multe intrebari…
   @Aura Cu siguranta, la cata spuma si tam-tam este, apa cu detergent nu putea sa fie de la orice spalatorie… de la o sticla de detergent… Sursa e mult mai mare!
   Si… DA… greseala e numai a celor de la apa! Eu daca as lucra la ei as „taia”toate alimentarile cu apa de la gospodarii/societati si i-as obliga pe toti sa puna supape de sens, pe conducta, langa apometru – daca exista 🙂 . Numai, apoi as relua alimentarea cu apa a consumatorului respectiv. As refuza bransarea celor ce nu respecta aceste reguli primare ce impiedica deversarea accidentala a diferitelor substante anorganice/organice in reteaua de apa potabila a orasului.

 6. CONDOVICI MARIUS

  Pt. wasser
  Politia nu a intocmit cuiva anume dosar penal( deocamdata), ci un dosar de cercetare penala a unei posibile infractiuni-vad ei dupa aceea pe cine salta…..

 7. Compania de apa este mai bine spus mâncătorie de bani nu sa alimenteze orașul cu apa.Ce sa bem apa ruginita, apa cu mormoloci,cu spuma????DAIA plătim 8lei pe m³???si mie mi-a ridicat apometru fara sa îmi dea nimic la mana,fara sa fiu de fata.ba cel mai tare ma DOARE ca am strans doatorie la ei 8milioane,si intr-un a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *