Filmul Saptamanii: The Silance of The Lambs

Astazi va voi vorbi despre un film plin de suspans, o capodopera a cinematografiei, si anume: “The Silance of The Lambs”.

the-silence-of-the-lambs-732910lAnul:1991

Gen:Crima, Thriller

Distributie:Anthony Hopkins, Jodie Foster

Regie:Jonathan Demme

“Tacerea Mieilor” este ecranizarea romanului omonim realizat de Thomas Harris, continuand actiunea din filmul “Manhunter” din 1986. A fost un mare succes din punct de vedere comercial, cat si al criticilor, reusind sa obtina numeroase premii, printre care si “big five winners”, adica 5 premii Oscar la cele mai importante categorii:”Cel mai bun film” ; “Cel mai bun actor in rol principal” ; “Cea mai bun actrita in rol principal” ; “Cel mai bun regizor” si “Cel mai bun scenariu”. Acesta performanta a mai fost reusita doar de: „It Happened One Night” si de „One Flew Over The Cuckoo’s Nest”.

In debutul filmului, ni se face cunostinta cu Clarice Staling(Jodie Foster), o tanara agenta FBI care este insarcinata cu cazul unui periculos criminal pe nume “Buffalo Bill”, un ucigas cu o lunga serie de victime, ultima ostatica fiind fiica unui senator american. Acesta isi alege ca victime doar femei corpolente, de pe care, din motive necunoscute, jupoaie bucati de piele.

Dupa un timp, observand ca nu inainteaza in ancheta ei, Clarice recurge la o metoda bizara. Merge sa vorbeasca cu un criminal periculos care isi devora victimele, numit Hannibal Lecter(Anthony Hopkins). Acesta este de profesie psihiatru, si poate sa se transpuna in situatia ucigasului si sa ii anticipeze viitoarele planuri.

Clarice il vizitaza pe Hannibal in inchisoare, iar acesta este cooperant, sigura lui conditie este ca tanara agenta sa ii povesteasca intamplari din viata ei personala. In timpul discutiilor, Hannibal isi da seama ca Clarice sufera din cauza unei trauma din copilarie (acesta intamplare este cea care da si titlul filmului, dar va las pe voi sa o descoperiti ).

Informatiile pe care Lecter le ofera se dovedesc a fi adevarate, asa ca cei doi fac un targ riscant pentru a-l putea prinde pe Bill, iar Hannibal este mutat intr-o alta celula, de acolo reusind sa evadeze, omorand in stil caracteristic cei doi politisti care il supravegheau.

Finalul este unul surprinzator si plin de suspans, Clarice luand hotararea de a-l infrunta singura pe Buffalo Bill.

Despre regie si actori:

Dupa cum spuneam si mai sus, atat regizorul cat si actorii principali au obtinut prestigiosul premiu Oscar pentru prestatiile lor.

Acest film le-a incununat carierele protagonistilor, si i-a propulsat in varful multor topuri, reusind sa obtina multe alte roluri importante si bineinteles si alte premii.

Verdict:

“The Silance of The Lambs” este pur si simplu o capodopera. Totul este ridicat la rang de arta. Incepand cu regia, continuand cu scenariul plin de suspans, apoi actorii, Jodie Foster si Anthony Hopkins – care cred ca s-a nascut pentru a juca rolul lui Hannibal – si terminand fulminant cu cireasa de pe tort,si anume, coloana sonora de-a dreputul terifianta.

Vizionare placuta!

 

Cronica de Gaesti

IPJ DÂMBOVIŢA:AVARIE DE NATURĂ TEHNICĂ LA SISTEMUL INFORMATIC AL CAZIERULUI JUDICIAR ROMÂN

„Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *