Cum „uzurpa” Emilian Bărbulescu atribuții oficiale în Primăria Găești! CONTRACTUL SĂU A FOST DESECRETIZAT!

contract1contract2

La cererea publicului, contractul fostului colaborator al Primăriei Găești, Emilian Bărbulescu, a fost desecretizat. Este vorba despre un simplu contract de prestări servicii, dar cu prevederi de-ți stă mintea în loc, care l-au transformat pe așa-zisul consilier  personal într-o superputere.  Atâtea atribuții avea Bărbulescu, încât ajunsese să-și subordoneze aparatul de specialitate al Primăriei, primarul, viceprimarul și chiar Poliția Locală, adică „uzurpa” calități oficiale. Nimic nu mișca și nimic nu sufla fără sfatul lui prețios.

emilian barbulescu

Nu e de mirare, așadar, că Emilian Bărbulescu era omul cel mai de temut din Primărie, așa cum Cronica de Găești a relatat de nenumărate ori, având informații pe surse despre nemărginita influență a colaboratorului în instituția publică numărul 1 a orașului. Contractul său zăcea parafat şi ferecat cu 7 lacăte în dulapul de la „Resurse Umane”. În zadar l-au cerut consilierii locali 6 luni la rând pe Legea 544 din 2001, în zadar l-au cerut în şedinţele de consiliu. S-au izbit de un refuz categoric  al funcţionarilor (plătiţi din bani publici să respecte şi legea), ceea ce le-a întărit convingerea distinşilor curioşi că este ceva putred la mijloc. Și era, pentru că legea nu permite unui personaj de pe stradă, care a semnat un contract de prestări servicii, să vină într-o instituție publică, unde să preia atribuțiile prevăzute la anumite funcții publice, fără a avea însă legitimitatea de a fi fost votat sau de a fi promovat vreun examen. Nu de alta, dar instituțiile publice nu sunt tarlalele nimănui, nici măcar ale frățicilor, indiferent cât de frumoși sau de deștepți s-ar crede ei, la un moment dat.

 

Găeștenii i-au plătit distinsului pensionar Emilian Bărbulescu  25 de milioane de lei vechi lunar, başca  maşină de serviciu să-l aducă şi să-l ducă acasă la Măgura,comuna Hulubeşti, la întâlniri electorale prin Craiova ş.a.m.d., deși nu și l-au dorit niciodată.

 

Surse bine informate ne-au șoptit că Țuțuianu Adrian, președinte al PSD și al Consiliului Județean Dâmbovița, ar fi făcut presiuni asupra viceprimarului Grigore Gheorghe să mențină contractul de prestări servicii cu Bărbulescu, așa pe lângă lege cum e el, pe motiv că ar avea relații sus-puse pe la București (sic!). ”Pohta” nu i-a fost îndeplinită șefului frățicilor!

 

 

Cronica de Gaesti

Găeşti, 1932! INAUGURAREA MONUMENTULUI EROILOR! O poză cât o mie de cuvinte!

Prin bunăvoința doamnei Eugenia Florea, care ne-a pus la dispoziție o fotografie document, astăzi știm …

5 comments

 1. cum sa redeschis dosarul MINERIADA,vrem sa stim si noi cine a ferecat dosorul domnului EMILIAN BARBULESCU,cine la tinut in spate atata timp,cine este omul din umbra ca sa poata fi tras la raspundere indiferent cine este el,atata timp cand noi nu ne putem plati datoriile catre stat neavand locuri de munca si noi tineam oameni cu pensi si angajati la primarie ,vrem sa se aduca la cunostinta ca lege sa i-si faca datoria sa putem trai si noi decent in acest oras,fosta capitala de judet si sa-l aducem unde i-i sta lui mai bine.

 2. NU TREBUIE SA NE MAI FIE FRICA IN ORASUL NOSTRU ATATA TIMP CAT SANTEM OAMENI DE BUNA CREDINTA!

 3. Abia acum cetatenii orasului au posibilitatea sa vada cum capusau acesti asa zisi colaboratori ai primarului, bugetul local.
  Ca asta, multi.
  Bani din buzunarul meu, al tau, al lui.
  Primarul mana larga, ca doar nu scotea de la el, iar salariatii primariei il sustineau si probabil il incurajau.
  Capusele stiau bine sa pupe-n cur.
  Acum plang dupa pierderea banilor, nu dupa primar.
  Azi am auzit o „capusa” vorbind cu cineva, nu spun unde, cum ca acum e somer, a ramas fara bani.
  El n-a ramas fara primar, ci fara bani.
  Cred ca incearca sa se reorienteze, pentru ca bantuie pe la primarie.
  Mos Barbulescu, daca e asa de ” relationist” de ce nu se duce consilierul relatiei sale?
  Lui Tutuianu nu-i mai place la Consiliul Judetean?
  Stai, bre ,in banca ta, lasa pe Griguta sa gandeasca si cu capul sau. Are el un consiliu ales de cetateni, asa ca are cu cine sa se sfatuiasca.
  Stau si ma gandesc daca acest contract semnat de cei trei e legal si daca nu, e vreo posibilitate sa fie returnati banii primiti de acesta si de altii ca el?
  Munca de partid nu trebuie retribuita din banii cetatenilor!

  E un inceput bun!
  Cautati, poate mai gasiti!
  Scotociti, caci au lucruri dosite!
  Scuturati, sa iasa praful!
  Va iesi, va garantez!
  Dati si cu odorizante sa iasa si mirosul de plosnite care ne-au ingretosat!

 4. Sa intelegem ca am avut doi primari in acelasi timp, unul ales, de jure, si celalalt platit, de facto? De ce nu a candidat domnia sa la functia de primar daca era asa bun administrator? Probabil de aici vine expresia „a semna ca primarul”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *