Directorii Companiei de Apă nu mai dorm prea bine pe pernele lor! DOSARUL APEI CU FECALE DE LA ANINOASA A AJUNS PE MASA PROCURORILOR!

spital

Se împlinește aproximativ un an de când Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița a livrat, la Aninoasa, apă cu fecale, băgând în spital zeci de cetățeni. Timp de câteva săptămâni, conducerea instituției a încercat să explice, cu cinism, cât de bine își face treaba, în timp ce oamenii se chinuiau cu afecțiuni dintre cele mai grave, provocate de cumplita incompetență a managementului. Singura consecință a scandalului a fost, până acum, demisia pesedistului Dorin Staicu din funcția de manager general, menținut însă în continuare în instituție și pentru care s-a creat un nou post de manager și schimbarea consiliului de administrație. Cu toate acestea, polițiștii au demarat o anchetă, care a ajuns acum pe masa procurorilor, cu propunere de trimitere în judecată pe numele a 5 persoane. Pe surse, este vorba despre Dorin Staicu,  dircetor general la acea vreme, Ioan Țuțuianu – director general adjunct,  Pavel Babeu – director de producție, Gabriela Năstase – șef Serviciu Calitatea Apei și Mediu, Adriana Constantinescu – șef Laborator Calitatea Apei.

Iată comunicatul transmis presei de către Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița:

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au probat activitatea infracţională a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunii de „ neglijenţă în serviciu”.

Din cercetări a reieşit că în perioada 09-23 martie 2014, acestea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu, furnizând locuitorilor de pe raza localităţii Aninoasa apă potabilă infectată.

În urma consumului de apă a rezultat îmbolnăvirea a 95 de persoane, dintre care 49 s-au constituit părţi civile cu suma de 261 100 lei.

La data de 6 martie a.c., dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, cu propunere legală”.

 

 

Cronica de Gaesti

GĂEŞTEANUL MARIAN RĂDUNĂ, UNA DINTRE CELE MAI PUTERNICE VOCI ANTICORUPŢIE! Rezistenţa TV strânge semnături de Zilele Găeştiului: FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE!

Mai mulţi reprezentanţi ai Grupului Civic Rezistenţa, însoţiţi de voluntari vor veni în oraşul nostru, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *