Directorii Companiei de Apă nu mai dorm prea bine pe pernele lor! DOSARUL APEI CU FECALE DE LA ANINOASA A AJUNS PE MASA PROCURORILOR!

spital

Se împlinește aproximativ un an de când Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița a livrat, la Aninoasa, apă cu fecale, băgând în spital zeci de cetățeni. Timp de câteva săptămâni, conducerea instituției a încercat să explice, cu cinism, cât de bine își face treaba, în timp ce oamenii se chinuiau cu afecțiuni dintre cele mai grave, provocate de cumplita incompetență a managementului. Singura consecință a scandalului a fost, până acum, demisia pesedistului Dorin Staicu din funcția de manager general, menținut însă în continuare în instituție și pentru care s-a creat un nou post de manager și schimbarea consiliului de administrație. Cu toate acestea, polițiștii au demarat o anchetă, care a ajuns acum pe masa procurorilor, cu propunere de trimitere în judecată pe numele a 5 persoane. Pe surse, este vorba despre Dorin Staicu,  dircetor general la acea vreme, Ioan Țuțuianu – director general adjunct,  Pavel Babeu – director de producție, Gabriela Năstase – șef Serviciu Calitatea Apei și Mediu, Adriana Constantinescu – șef Laborator Calitatea Apei.

Iată comunicatul transmis presei de către Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița:

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au probat activitatea infracţională a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunii de „ neglijenţă în serviciu”.

Din cercetări a reieşit că în perioada 09-23 martie 2014, acestea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu, furnizând locuitorilor de pe raza localităţii Aninoasa apă potabilă infectată.

În urma consumului de apă a rezultat îmbolnăvirea a 95 de persoane, dintre care 49 s-au constituit părţi civile cu suma de 261 100 lei.

La data de 6 martie a.c., dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, cu propunere legală”.

 

 

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *