SCRISOARE DESCHISĂ: ”Conducerea Colegiului Național ”Vladimir Streinu” nu respectă o hotărâre judecătorească!”DE CE A FOST UMILITĂ O PROFESOARĂ DE DIRECTOAREA ARSENE AURELIA?

”Stimată Redacţie,

Vreau să vă prezint o realitate care se întâmplă în oraşul dumneavoastră, în ideea că niciodată nu e prea târziu.

Mă numesc Constantinescu Nicoleta şi  sunt profesor de chimie titular la Şcoala Gimnazială “Radu cel Mare”  Găeşti. Pentru curioşi , sunt profesor titular pe chimie în oraşul Găeşti din anul 1996.

În anul 2013  am participat in etapa de mobilitate-Pretransfer consimţit între unităţi de învăţământ preuniversitar, la cerere , pe un post de chimie la Colegiul Naţional “Vladimir Streinu”  Gaeşti.  Au mai participat pentru pretransfer pe acest post de chimie încă două cadre didactice care nu erau titulare ale oraşului .

În  Metodologia  de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar aprobată prin O.M.E.C.T.S.  nr 6239/2012 şi modificată prin O.M.E.N.  nr. 3104/31. 02. 2013 se spune la art. 52 alineatul 1 că pretransferul consimţit între unităţi de învăţământ  se face în aceeaşi localitate , în localitatea de domiciliu sau pentru apropierea de domiciliu. Mai mult, în cadrul aceluiaşi articol la alineatul 5 se explică foarte clar modul de selectare a cadrelor didactice.

În urma unui îndelungat  proces de analiză, comisia de mobilitate şi consiliul de administraţie al liceului au gasit de cuviinţă  în data de 5 aprilie 2013 să acorde prioritate unui cadru didactic care conform criteriilor de selecţie se afla la art. 52 alineatul 5 litera e (titular la Vişina) , in defavoarea mea care mă încadram la art. 52 alineatul 5 litera b (titular în Găeşti) . Probabil ca dumnealor nu cunosc foarte bine ordinea literelor in alfabetul limbii române.

Bineînţeles că am contestat această nedreptate atât la liceu cât şi la ISJ Dâmboviţa.

Am primit oficial răspuns de la ISJ că am dreptate să contest modul de aplicare al metodologiei şi că trebuie să actionez în instanţă Consiliul de Administraţie al liceului.

Prin urmare, mi-am angajat avocat  şi am deschis proces contra Consiliului de Administraţie al liceului. Pe parcursul procesului mi s-a alăturat şi organizaţia sindicală SIP-FEN Dâmboviţa, reprezentată prin preşedintele Mitroi Maria.

După aproximativ un an , în data de 30. 04.2014 , Tribunalul Dâmboviţa s-a pronunţat prin Hotarârea nr. 757/2014 care anulează Hotărârea consiliului de administraţie al C.N. Vladimir Streinu Găeşti din data de 5 aprilie 2013 prin care a fost validată propunerea de neacordare a consimţământului privind pretransferarea mea pe postul didactic vacant de chimie , urmănd ca acestia să procedeze conform legii.

doc1 doc2

Hotărârea 757/2014 a devenit definitivă , în urma recursului tardiv formulat prin Hotarârea 5244-2014 din 10 .11. 2014 pronunţată de către Curtea de Apel Ploieşti.

arsene colegiul national v.s.

Am adus la cunostinţă conducerii C.N. “Vladimir Streinu” Găeşti în data de 19.01.2015 cele două hotărâri pentru a le pune în aplicare , deoarece eram în perioada de încadrare pentru anul şcolar 2015-2016 .

Am adus la cunoştinţă şi la ISJ faptul ca procesul s-a terminat, depunând hotărârea definitivă.

În urma celor descrise mai sus,în luna februarie, la nivelul ISJ au fost mai multe întâlniri  cu doamna Inspector General , cu conducerea liceului şi sindicat , în care doamna lider de sindicat Mitroi Maria a încercat , în repetate rânduri, să  convingă conducerea liceului reprezentată prin  director Arsene Aurelia  sa soluţioneze conflictul pe cale amiabilă, de punerea a  mea în drepturi ,adică titular al postului de chimie.

Doamnei director Arsene Aurelia a C.N. Vladimir Streinu i s-a transmis clar de către conducerea ISJ că trebuie să repare această  greseală .

Vă informez că nici în ziua de astăzi nu s-a rezolvat, consiliul de administraţie menţinându-şi pozitia şi repetând greşeala pe care au facut-o în 2013 prin hotărâri peste hotărâri, prin care se încalcă in continuare legislaţia,   Metodologia  de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar aprobată prin OMECTS nr 6239/2012 şi modificată prin OMEN nr. 3104/31. 02. 2013  . Nu înţeleg cum cei în cauză nu îsi dau seama că nerespectarea unei hotărari judecătoreşti este un lucru grav  şi cu siguranţă vor  plăti pentru acest lucru, că unde-i lege nu-i tocmeală.

Am dorit să vă aduc la cunostinţă acest fapt pentru a afla şi concetăţenii dumneavoastră de cine este condus C.N.” Vladimir Streinu “Găeşti care, aşa cum ştie toată lumea , este văzut ca un  liceu bine cotat la nivelul  judeţului. Cred că  cei responsabili ar trebui să incerce să răspundă la intrebarea : Încotro CNVS?

Tot pe această cale doresc să deschid ochii colegilor mei profesori cum suntem priviţi , şi că trebuie să luăm atitudine ori de câte ori ne sunt încălcate drepturile, bineînţeles dacă avem curajul.

Deşi au trecut aproape doi ani, timp în care am fost privată de un drept care mi se cuvenea şi pe care l-am câstigat inclusiv în instanţă, cred în continuare că binele învinge totdeauna şi că  cei care au greşit vor plăti cu siguranţă , mai devreme sau mai târziu .

Doresc să adresez mulţumiri doamnei Mitroi Maria , preşedintele organizaţiei sindicale SIP- FEN  Dâmboviţa  care m-a însoţit de fiecare dată în sala de judecată şi care m-a susţinut în fiecare acţiune pe care am întreprins-o. Fără oameni ca dumneaei care luptă , se implică şi nu lasă să fie încălcate  drepturile cadrelor didactice nu o să reuşim niciodată pe cont propriu.

De asemeni, doresc să mulţumesc familiei care m-a înţeles şi m-a susţinut, colegilor care mi-au fost alături în toată aceasta perioadă, tuturor celor care mai cred că dreptatea va triumfa şi că numai impreună vom reuşi.

Las la latitudinea concetăţenilor dumneavoastră să  gândească la cele relatate , că este singurul caz la nivelul judeţului Dâmboviţa în care s-a procedat astfel, încălcându-se voit legile în vigoare , si îi anunţ pe această cale că nu o să renunt niciodată la dreptul meu pentru ca legea trebuie respectată de toţi, inclusiv de doamna director Arsene Aurelia. Sunt convinsă că lucrurile se vor aranja  şi că toţi care au greşit vor primi ceea ce merită.

 

 

Prof. Constantinescu Nicoleta”

 

 

Cronica de Gaesti

CORBII MARI, ACCIDENT RUTIER TERIBIL ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! UN MORT ȘI DOI RĂNIȚI

Din primele date, un bărbat de 47 de ani nu ar fi adaptat viteza la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *