DIN RUBRICA ”EU CU BINE DUPĂ TINE…”! Ceea ce s-a întâmplat la predarea investiției din bani europeni, la Spitalul Găești, întrece orice închipuire!

Momente penibile astăzi, la predarea investiției de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului Spitalului Găești! Viceprimarul Grigore Gheorghe, funcționari ai Primăriei implicați în gestionarea proiectului cu fonduri europene câștigat în anul 2009, constructorul, reprezentanții firmei de consultanță, dirigintele de șantier, dar și reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții au așteptat-o, mai bine de o oră, pe directoarea Elena Olaru, dar și pe reprezentanții unității spitalicești, care pur și simplu nu și-au făcut apariția, părând că-și sfidează oaspeții. Viceprimarul a avut chiar câteva tentative de a pleca și, dacă nu ar fi fost foarte important ca Primăria să predea Spitalului, la cheie, investiția, probabil că ar fi făcut-o.

spital1 spital3

Dincolo de acest episod deranjant și inexplicabil, pentru unitatea spitalicească găeșteană a venit pur și simplu Moș Crăciun, deși este luna martie. Aparatura medicală de ultimă generație, cumpărată din bani europeni, urmează a îmbunătăți cu adevărat viețile pacienților din orașul nostru, dar și din zonă. Este vorba despre două dopplere vasculare oscilometre, două lasere vasculare, patru aspiratoare chirurgicale, șase monitoare pentru funcții vitale, o masă de operații, două ecografe multifuncționale, dintre care unul complet și unul simplu, două electrocautere și bisturie, dintre care unul complex, trei aparate EKG, un defibrilator, laser therapeutic IR1, combină fizioterapie (US și DD), truse de chirurgie, masă de ginecologie, măști de oxigen, tărgi, cărucioare etc. Totodată, au fost achiziționate 12 aparate de aer condiționat, trei aspiratoare și două combine frigorifice.

spital2spital4

Vedeta investiției este un carusel pentru transportul persoanelor cu dizabilități  sau a celor care nu pot urca scările, din motive medicale. Pe 30 martie, va avea loc licitația pentru mobilier medical și aparatură IT, banii fiind însă în pericol de a fi pierduți, pentru că nicio firmă nu și-a manifestat disponibilitatea să execute acest mobilier special.

 

O altă veste bună este că Spitalul Găești a mai primit, în baza unui proiect cu fonduri europene accesat de Consiliul Județean Dâmbovița, 16 calculatoare și 5 imprimante multifuncționale, un videoproiector cu ecran, laptopuri și alte echipamente informatice utile.

 

Cronica de Gaesti

IPJ DÂMBOVIŢA:AVARIE DE NATURĂ TEHNICĂ LA SISTEMUL INFORMATIC AL CAZIERULUI JUDICIAR ROMÂN

„Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, …

One comment

  1. Lasand la o parte atitudinea directoarei, in sfarsit avem si vesti bune despre spitalul orasenesc. Dotarea cu aparatura de ultima generatie e un lucru foarte bun. Sper sa avem si specialisti care sa stie sa o foloseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *