Afacerea câinii fără stăpân la Găești: CUM SĂ FACI BAN PE BAN DIN SUFERINȚĂ! Pe ce plătim sute de milioane pe lună?

I-au capturat cu angajaţii primăriei,i-au transportat cu maşina primăriei la adăpostul plătit de primărie,  i-au consultat, le-au acordat asistență medicală zilnică, i-au hrănit cu hrană specifică, de peste 1 milion lei vechi pe zi, i-au crotaliat, i-au microcipat, i-au vaccinat, i-au sterilizat, după care i-au… eutanasiat. Nu este o glumă, nu este nici o informație în bătaie de joc, ci așa-zisa activitate de gestionare a câinilor fără stăpân, pe care Primăria Găești o plătește cu sute de milioane lei vechi pe lună, în baza unui contract de prestări servicii încredințat direct firmei RICJON, la sfârșitul lui 2013. Numai un retardat poate crede că onor cabinetul veterinar din Gura Foii, cu 2 – 3 angajați, care eutanasiază pe bandă rulantă, ar consuma resurse costisitoare, așa cum și le trece în facturi, pentru tratamentele și consultațiile unor animale care au soarta pecetluită și care sunt atât de slabe și de bolnave, încât numai hrănite și consultate nu sunt. Mai mult decât atât, deși câinii sunt prinși și transportați la adăpost cu oamenii Primăriei, firma are tupeul să încaseze bani pe această activitate, adică 40 lei/cap.

adapost1 adapost2

Bugetul local al Găeștiului a suportat, în ultimii ani, nevoile unui grup restrâns de privilegiați, pe care noi i-am denumit, generic, ”frățici”.  Sub pretextul că se produc realizări nemaivăzute și nemaipomenite pentru acest oraș,  ei, privilegiații, au supt necontrolați de nimeni banul public, și-au schimbat mașinile, și-au făcut vacanțe, s-au distrat și s-au plimbat din taxele și impozitele noastre, ale tuturor, în timp ce contractele lor făcute cu o nesimțire greu de reprodus în cuvinte au fost ținute sub lacăte cu 7 chei.

 

Cabinetul veterinar RICJON, pe care l-a făcut celebru consilierul local Cătălin Slăvilă, atunci când avertiza că este un candidat serios și sigur la banul public, a obținut fonduri de la Primărie încă din 2012, peste 2,3 miliarde lei vechi. Ce-i drept, cu ceva mai mult bun simț la început și cu toptanul imediat după încredințarea contractului de prestări servicii pentru gestionarea câinilor fără stăpân în baza unui act adiţional semnat prin anul 2003 cu dr. Lazăr prin care acesta devenea asociat cu 5% în firmă. Fără această mişcare, tehnicienii veterinari Mărculescu şi Petre n-ar fi avut nicio şansă la banul public. Conform declaraţiei medicului Marian Lazăr, acesta nu a ştiut că actul respectiv a fost ataşat la contractul cu Primăria Găeşti, nu a participat la sterilizări în anii trecuţi şi nici la eutanasieri. Medicul a ţinut de asemenea să  sublinieze că nu a încasat niciun leu din bani publici.

factura1 factura2detalii

Dacă în 2013, primăria deconta aproape 800 milioane lei vechi pe servicii veterinare ”de lux”, în 2014, RICJON obținea 1,23 miliarde, iar pe luna ianuarie din 2015, facturile sunt de 145 milioane lei vechi. Lista de decontat este ridicolă și necredibilă, dar – câtă vreme are formă legală – nu avem decât să sărim cu banii pe cabinetul ”frățic”.

 

Acum ne explicăm de ce, pentru tehniciana veterinară Mihaela Petre, în Găești câinii vagabonzi mai sunt cu miile. Pentru fiecare amărât de câine, care-și trăiește ultimele zile chinuit și amărât ca vai de el, cabinetul veterinar primește, pentru acțiunile de rutină, în jur de 214 de lei, la care se pot adăuga servicii precum crotaliere, microcipare, sterilizare care ridică prețul la aproape 459 lei/lună pe cap de câine! Adică banii cu care trăiește un pensionar pe umărul căruia se jeluiesc frățicii pesediști! La aceasta, se adaugă banii plătiți celor doi deținuți care fac curățenie animalelor, separat de facturile emise. Pentru ce toți acești bani? Ca să scăpăm Găeștiul de animalele fără stăpân sau  ca să-i îmbogățim în câțiva ani pe fidelii de partid, pe care avem obligația să-i ținem în puf din taxele și impozitele noastre? Cu atât mai mult cu cât prinderea, transportul, mâncarea, curățenia la adăpost sunt asigurate de Primărie, lucru care trebuie subliniat.

dsv1dsv2

Reamintim cititorilor noștri că, în luna iulie 2014, Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița a dispus suspendarea activității Adăpostului pentru câinii fără stăpân, din cauza unor nereguli grave. Una dintre ele era că nu exista nicio evidență a câinilor care intraseră în adăpost, iar alta – că nu se acordă niciun fel de asistență medicală animalelor bolnave.  Primăria a continuat să deconteze însă cam tot ce scria pe facturi firma RICJON. Că așa a fost la noi: frățicii au comandat, iar funcționarii au executat!

 

 

 

Cronica de Gaesti

Cascadorie la Gura Şuţii. UN AUTOTURISM S-A RĂSTURNAT ÎNTR-UN ŞANŢ

Un bărbat şi soţia sa au fost protagoniştii unei cascadorii la Gura Şuţii. Ajunși la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *