Recorduri la premiile Oscar

Oscars

In noaptea dintre 22 si 23 februarie, va avea loc cea de-a 87-a editie a galei de decernare a premiilor Oscar, in Los Angeles la Dolby Theatre.

Gala va fi transimisa in direct de Digi Film si Digi 24, incepand cu ora 02:00, iar actorul Neil Patrick Harris va fi pentru prima data gazda ceremoniei.

Asadar, astazi voi trece in revista 10 dintre cele mai importante recorduri stabilite de-a lungul timpului la premiile Oscar.

 

1.Filmul cu cele mai multe premii:

Acest record este detinut de 3 filme, toate castigand 11 premii.

  • Ben-Hur(1959) – Filmul regizat de William Wylar si cu Charles Heston in rolul principal a reusit sa obtina 11 trofee din cele 12 nominalizari, fiind la vremea lui, cel mai scump film.
  • Titanic(1997) –Cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet in rolurile principale, si coordonati de regizorul James Cameron a reusit sa obtina 11 premii din cele 14 nominalizari.
  • The Lord Of The Ring: The Return Of The King – Filmul lui Peter Jackson, realizat dupa romanul lui J.R Tolkien a reusit sa castige la fiecare categorie la care a fost nominalizat, fiind si primul film fantastic care castiga premiul Oscar pentru cel mai bun film.

2.Actorul cu cele mai multe premii:

Daniel Day-Lawis a reusit sa obtina 3 premii Oscar pentru: “My Left Foot(1989)” ; “There Will Be Blood(2007)” ; “Lincoln(2012)”.

3.Actrita cu cele mai multe premii:

Katherine Hepburn detine acest record cu 4 premii castigate primul pentru: “Morning Glory(1934)” ; apoi a castigat 2 ani consecuti cu:“Guess Who’s Coming To Dinner(1968)” ; “The Lion In Winter(1969)” ; iar ultimul premiul pe care l-a primit a fost pentru:“On Golden Pond(1982)”.

4.Regizorul cu cele mai multe premii:

Acest titlu este detinut de John Ford, primind 4 premii Oscar pentru regie. Primul Oscar l-a primit pentru: “The Informer(1936)” ; apoi au urmat premii in doi ani consecutivi cu:”The Grapes of Wrath(1941)” si How Green Was My Valley(1942)” iar ultimul premiu l-a primit pentru: “The Quiet Man(1953)”.

5.Prima femeia care a castigat premiul Oscar pentru regie:

Kathryn Bigelow a facut instorie in anul 2010 cand a castigat premiul Oscar pentru Cel mai bun regizor cu filmul “The Hurt Locker”. Coincidenta face ca ea a castigat premiul Oscar chiar in fata fostului ei sot, James Cameron, nominalizat pentru Avatar.

6.Cele mai multe premii castigate de o persoana:

Walt Disney detine acest record, primind 26 de premii Oscar, dintre care 4 onorifice. Deasemenea, tot Walt Disney detin recordul si pentru cele mai multe nominalizari, 59 la numar. Ultimul premiu Oscar la castigat post-mortem la categoria de scurtmetraj de animatie pentru “Winnie The Pooh and the Blustery Day”.

7.Filme care au castigat toate cele 5 categorii importante:

Si la aceasta record, exista 3 filme care au castigat la cele 5 categorii imporante: Cel mai bun film ; Cel mai bun actor ; cea mai buna actrita ; Cel mai bun regizor ; Cel mai bun scenariu.

  • It Happened One Night(1934)
  • One Flew Over The Cuckoo’s Nest(1975)
  • The Silance of the Lambs(1991)

8.Actorul cu cele mai multe nominalizari:

Jack Nicholson a obtinut 12 nominalizari, dintre care 3 castigate pentru:”One Flew Over The Cuckoo’s Nest(1975)” ; “Terms of Endearment(1984)” ; “As Good as it Gets(1997)”.

9.Actrita cu cele mai multe nominalizari:

Meryl Streep detine acest record cu 19 nominalizari, ultima chiar anul acesta pentru “Into The Woods”. Din aceste nominalizari, a resuit sa castige 3 premii, primul pentru “Kramer vs Kramer(1979)” ; “Sophie’s Choice(1982)” si “The Iron Lady(2011)”.

10.Cea mai tanara castigatoare a premiului Oscar:

Tatum O’Neal a castigat premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar in anul 1973, la doar 10 ani, pentru filmul “Paper Moon”.

Pentru mai multe articole, va invit sa vizitati site-ul: filmedeweekend.ro

Articol adaugat de Boje

Cronica de Gaesti

Caz uluitor în Găeşti! COPIL DE 12 ANI, VÂNDUT CA SCLAV DE PROPRIUL TATĂ! Autoritățile au intrat în alertă maximă!

  Se întâmplă în Găeşti, în anul de grație 2019! Un băiețel de 12 ani, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *