Filmul Saptamanii: The Sting

In saptamana aceasta, va prezint incantatorul film de comedie “The Sting”.

the-sting-177101lAnul:1973

Gen:Comedie, Crima

Regizor:George Roy Hill

Distributie:Paul Newman, Robert Redford

Regizorul George Roy Hill, i-a reunit pe platoul de filmare pe Paul Newman si Robert Redfort, prima oara colaborand in filmul “Butch Cassidy and Sundance Kid”. Filmul “Cacelamaua” este insiprat din adevaratele escrocherii ale fratilor Fred si Charley Gindorff, prezentate in romanul lui David Maurer: ”The Big Con: The Story of a Confidence Man” si a reusit sa castige 7 premii Oscar.

In Chicago-ul anilor 1930, unde coruptia, jocurile de noroc si crimele sunt in floare, Luther Coleman si mai tanarul sau partener Johnny Hooker (Robert Redford) se trezesc ca fiind implicati in lumea gangsterilor, iar seful lor, Doyle Lonnegan(Robert Shaw) ordona uciderea celor doi. Johnny reuseste sa scape, dar Luther nu este la fel de norocos.

Dornic de razbunare, Johnny se intalneste in Chicago cu un prieten al lui Luther,Henry Gondorf (Paul Newman) si hotarasc sa il “curate” pe Doyle de 15.000 de dolari in trenul de New York- Chicago, stiind slabiciunea gangsterului pentru jocul de poker.

Dar acesta este abia inceputul, fiind nemultumiti doar cu acesta suma de bani,cei doi il atrag pe Doyle la pariuri, la cursele de cai. Ramane de vazut daca gangsterul v-a inghiti momeala, iar planul lor va fi dus cu bine la bun sfarsit.

Despre regie si actori:

Regizorul George Roy Hill a atins apogeul carierei cu acest film, reusind sa obtina si singurul sau premiu Oscar.

Cuplul Paul Newman si Robert Redfort, a fost foarte apreciat de public, acest film fiind unul de capatai pentru actori, dar nu singurul, amandoi bucurandu-se de roluri foarte importante de-al lungul carierei.

Verdict:

“Cacealmaua” este un film memorabil, plin de rasturnari de situatie, replici incantatoare, o coloana sonora realizata de Scott Joplin superba, si un joc actoricesc perfect. Nota mea:9

Vizionare placuta!

Cronica de Gaesti

IPJ DÂMBOVIŢA:AVARIE DE NATURĂ TEHNICĂ LA SISTEMUL INFORMATIC AL CAZIERULUI JUDICIAR ROMÂN

„Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *