Enescu Supermarket

Iată ce face un elev cu banii părințior plecați la muncă în Italia: „Vă cumpăr pe țoți, băăăăă, fra-erilor!”

Are 18 ani, n-are griji, dar are bani de la părinții care s-au sacrificat pentru plodul lăsat acasă. Acum se laudă că părinții lui, care muncesc pe rupte în Italia, îi trimit atât de mulți bani, încât el, Ionuț Ghinea, din Ludești, elev la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” din Găești, să poată face orice și chiar să-i cumpere pe toți găeștenii, cu tot cu administrație locală și poliție comunitară.

 

 

Astăzi „le-a făcut cinste” câtorva colegi, cu niște sticle de tărie la școală, apoi i-a luat pe amicii lui la un fast food de la periferia orașului, să-i „cinstească” în continuare cu ceva mâncare, ca să se trezească din mahmureală după petrecerea de la școală. Poliția locală i-a găsit pe elevii alcoolizați bine dis-de-dimineață și l-au „săltat” pe elevul „JM-echer”. Doar pe el, pentru că ceilalți au rupt-o la fugă în timp util, cât să nu fie prinși în fapt.

pol locala1

Dar tânărul întreținut de părinții plecați la muncă prin țări străine a stat. Era prea beat și-i era prea lene să aibă reacții. Singurul lucru pe care-a avut forță să-l facă a fost să stige-n gura mare cât de „tare” e el că și-a trimis părinții în Italia la muncă și le cheltuiește toți banii pe băutură. Dar a mai strigat și că are atât de mulți bani, încât îi poate cumpăra pe toți locuitorii Găeștiului și câteva sate din vecinătate.

 

Așa a auzit, mai mult ca sigur, în textele manelelor la modă, iar plecarea părinților în străinătate i-a deschis tânărului calea spre a-și alege modelele umane „demne de urmat” din rândul celor mai vizibili membri ai comunității: maneliștii care-aruncă permanent cu bani. Conform procedurilor legale, Poliția va deschide o anchetă la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” din Găești, pentru a stabili circumstanțele în care elevii au consumat alcool în incinta instituției de învățământ chiar în timpul orelor de curs.

 

Că lucrurile sunt total scăpate de sub control la Liceul Iordache Golescu nu mai este demult niciun secret pentru nimeni. Zilele trecute, un individ a fost prins cu arme albe şi se discută pe la colţuri că sunt alte probleme mult mai grave în instituţia de învăţământ. Nu am simţit nevoia să-i luăm un punct de vedere şi directorului, depăşit de vreme şi vremuri, întrucât am stat de vorbă chiar cu elevul, care a mărturisit în faţa Poliţiei Locale că a băut în incinta şcolii cu colegii pe care nu-i toarnă şi că a mai făcut acest lucru şi altădată.

Cronica de Gaesti

TÂNĂRĂ DE 26 DE ANI, DIN VIŞINA, RISCĂ PUŞCĂRIA! A „şmanglit” şi s-a fript!

„La data de 20 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Vișina au fost …

Lasă un răspuns

ass