NU O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI CE IESE DIN MÂINILE LOR! Pensionarii de le Centrul de Zi Găești, și răsfățați, și… talentați! GALERIE FOTO!

P1250627 P1250618

La Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, organizat la fostul Club al Pensionarilor, se lucrează de zor pentru expoziția mărțișoarelor din luna martie, care va fi organizată atât la Casa de Cultură, cât și în cadrul instituției. 30 de pensionare, cu pensii sub 800 de lei, cuprinse într-un grup-țintă, sunt antrenate în tot felul de activități, care mai de care mai interesantă. ”Scopul principal este ca aceste persoane să socializeze, dar și să-și ocupe timpul în mod util, prin așa-numita terapie ocupațională. Astfel, la Centrul de Zi se croșetează, se lucrează manual și, de curând, am achiziționat două mașini de cusut, cu ajutorul cărora vom confecționa șorțuri de bucătărie, într-o primă etapă. Dacă acum, pentru luna martie, se fac mărțișoare, de Paște ne-am gândit să încondeiem ouă și să facem dulciuri”, ne-a declarat Steliana Vlăican, șefa Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Găești. Toate obiectele lucrate de vârstnici vor fi incluse în expoziții, tombole și în acțiuni cu scop caritabil, întrucât nu pot fi, deocamdată, comercializate. Potrivit Stelianei Vlăican, aproximativ 80 de pensionari găeșteni participă la acțiunile Centrului de Zi, cei mai mulți dintre aceștia bucurându-se de compania celor de vârsta lor. Pentru a atrage și alți vârstnici, de curând s-a încheiat un contract cu un masor.

P1250635 P1250631

martisoare pensionari

Cronica de Gaesti

CORBII MARI, ACCIDENT RUTIER TERIBIL ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! UN MORT ȘI DOI RĂNIȚI

Din primele date, un bărbat de 47 de ani nu ar fi adaptat viteza la …

One comment

 1. Sa nu va suparati pe mine, dar am sa fiu iar carcotasa.
  Iubesc persoanele in varsta si le respect. Intamplator am cunoscut activitatea acestui centru. E drept atunci era altcineva care se ocupa de functionarea lui, dar aceeasi doamna Vlaican era si atunci este si acum reprezentanta primariei.
  Ceea ce spuneti in articol e foarte frumos.
  Stiu ca acest centru avea o legatura cu Serviciu de Ajutor Maltez. Frecvent soseau aici ajutoare umanitare din partea acestora. Ceea ce se intampla atunci era de tot rasul. Care mai de care venea si lua din acele donatii.
  Era o barfa in zona blocuri incat nu-ti venea sa crezi ca e posibil asa ceva. Erau acuzate doamnele din primarie, doctorite si alte prietene ale Georgianei Sorescu, cum ca, ce era mai bun ajungea la ele, iar ce ramanea era impartit, cu publicitate, saracilor din localitate.
  Nu am cunostinta de vreo activitate culturala. Stiu ca de 1 martie sau de ziua femeii erau chemate cateva femei carora li se ofereau flori, sucuri si ceva dulciuri, dar de catre oamenii politici aflati intamplator la putere. Asta sa fie activitate culturala?
  E drept stiu si doua doamne care vin zilnic sa faca exercitii fizice intr-o sala de sport care avea doua biciclete, doua mingi, doua saltele si inca ceva, un aparat pentru tractiuni. Nu mai stiu acum care e starea acelei sali, dar pe una dintre doamne o vad adeseori trecand catre centru.
  In rest?
  Cativa barbati , poate cel mult 10, vin zilnic sa joace table, sah, sa citeasca presa si sa stea la caldura iarna.
  Femei?
  Nu prea am vazut.
  Mi-ar placea sa stiu cate femei din zona spitalului, sau de pe la gara, sau de orinde din alta parte a orasului stiu ca au posibilitatea aici sa vina sa socializeze, sa gaseasca o activitate de care sa fie incantate si ca nu doar pierd timpul negasind nimic.
  Da, persoanele iesite la pensie inca mai sunt capabile sa faca lucruri frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *