GĂEŞTI, ORĂŞEL DIN…UE! „Drumul spre iad e pavat cu bune intenții”… în Fundătura Popa Şapcă!

 

Cine-a zis că românu’ n-are inițiativă? Iată o stradă acoperită cu o basculantă de noroi! Dar nu oricum. S-a muncit voinicește la „astuparea gropilor” cu pământ întins, zi de iarnă, până-n seară, cu lopata din dotarea românului care se crede vredic de laudă… dar nu e.

Văzând el că strada pe care șade e plină de gropi, românul cel harnic și-a luat inima-n dinți, nevasta din dotare și-o basculantă de pământ proaspăt afânat, numa’ bun de-ntins peste gropanele care-i rupeau picioarele și mașina, și-a pornit pe drumul pierzaniei, într-o acțiune care-a umplut Fundătura Popa Șapcă de noroi, curțile vecinilor de apă și curtea proprie cu toate înjurăturile riveranilor. Omul nostru nu știa zicala aia cu „drumul spre iad e pavat cu bune intenții”…

Dar omul a fost harnic. A demonstrat că, iată, cine mai spune că românu’ nu-i gospodar, minte! Ce contează că pe stradă se toarnă, de obicei, asfalt, ca să nu-ți intre picioru-n mocirlă până la genunchi? Omul nostru a văzut muncitorii la lucru, pe străzi, întinzând ceva negru, dintr-o basculantă, peste gropile din carosabil, deci s-a gândit că poate să facă și el rost de o mașină de pământ – pentru că e tot negru – și s-o-mprăștie cu propria-i lopată peste strada desfundată. Rezultatul e grăitor! Halal popor muncitor! La mai mare!

P.S. A venit şi „doamna” Primărie (a se citi Emilian Bărbulescu)  în calitatea sa de cel mai prim şi a decretat: „Vom decoperta mocirla şi vom pune pietricele  să vă bucuraţi de ele”. Aşadar şi prin urmare…mâine va fi sărbătoare! Toată floarea cea vestită  de la Întreţinere Drumuri va fi obligată să adune noroiul pregătit ca la carte de…nişte ţărani!

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

2 comments

 1. Ha, ha, ha,….bai, mie-mi place la nebunie!
  Bietii oameni, satui de atatea noroaie au vrut sa faca ceva, asa cum i-a dus pe ei capul.
  Au facut si iata ca cineva nu i-a lasat sa fie in zadar.
  Primaria a luat la cunostinta despre isprava lor si acum mai de voie, mai de nevoie vor interveni cumva.
  Straduta asta e atat de aproape de piata, incat nu stiu de ce dracu astia din primarie nu trec pe acolo sa vada pe teren cum sta treaba cu gropile si noroaiele de care sunt sigura ca oamenii s-au saturat pana peste cap.
  Inca o data ii compatimesc sincer pe acesti oameni care au pus mana pe lopeti si au intins pamantul in speranta ca vor reusi sa faca ceva bun. Si mai cred ca au si platit pamantul pe care l-au intins

 2. Numai pietricele pune primăria . Întotdeauna am avut aceeași problema. Este greu și fără rost sa se asfalteze și mica străduță cu 5 case. Noi suntem mai bogați de felul nostru și ne permitem să ne reparăm mașinile foarte des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *