Filmul Saptamanii: The Truman Show

Astazi voi vorbi despre cel mai bun film al lui Jim Carrey, si anume “The Truman Show”.the-truman-show-340457l

“Buna dimineata, si in caz ca nu ne mai vedem, buna ziua, buna seara si noapte buna!”

Anul:1998

Gen:Comedie, Drama

Regie:Peter Weir

Distributie: Jim Carrey

“Truman Show” este film cu un scenariu complet diferit de tot ceea ce am vazut pana acum, creat de Adrew Niccol, filmul reusind sa obtina 3 premii la gala Globurilor de Aur, si 3 nominalizari Oscar. Mult prea putin totusi pentru valoarea filmului.

Filmul intruchipeaza viata lui Truman Burbank(Jim Carrey), care este transmisa secunda cu secunda la televizor, reptezentand cel mai popular reality-show din istorie, in care el este starul, dar fara sa stie.

Casa lui Truman reprezinta imensul platou de filmare, familia, prietenii si toti oamenii cu care intra in contact sunt actori. El lucreaza la o companie de asigurari, este insurat cu frumoasa Meryl, si locuiesc in orasul Seahaven, un adevarat rai pe pamant.

Fiecare moment al vietii sale este trait in fata camerelor ascunse, iar acum la varsta de 30 de ani, devine suspicios datorita monotoniei vietii sale, dar si de micile greseli facute de producatorii show-lui, si vrea sa scape, dar regizorul Christof (Ed Harris) gaseste soluti pentru a-l impiedica sa plece.

Despre regie si actori:

“The Truman Show” este una dintre cele mai importante pelicule create de Peter Weit, reusind sa obtina o nominalizare la Oscar, cat si la Globurile de Aur.

Cat despre Jim Carrey, cu ajutorul acestui rol, a demonstrate ca poate sa joace si in altceva in afara de comedii, avand chiar o prestatie de exceptie, pentru acest lucru fiind rasplatit cu un Glob de Aur.

Verdict:

Este un film excelent, cu o poveste geniala, una dintre cele mai originale scenarii existente. Este un film perfect pentru cei care cred ca le-au vazut pe toate, pe langa acesta, oricare altul ti se pare ca are un subiect comun.Nota mea:10

Vizionare placuta!

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *