Filmul Saptamanii: The Pianist

In aceasta saptamana, va recomand sa vizionati filmul “The Pianist”.

the-pianist-286211lAnul:2002

Gen:Drama,Biografic,Razboi

Regie:Roman Polanski

Distributie:Adrien Brody

“Pianistul” reprezinta povestea adevarata a pianistului Wladyslaw Szpilman, scenariul fiind realizat de Ronald Harwood, cu ajutorul memoriilor lui Szpilman. Filmul a fost rasplatit cu multe premii si nominalizari, printre care si premiile Oscar pentru: Cel mai bun actor in rol principal ; Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu adaptat.

In anul 1939, odata cu inceperea celui de-al doilea razboi mondial, un stralucit pianist polonezo-evreu este nevoit sa duca o viata de fugar, pentru a nu fi deportat, datorita ocuparii Varsoviei de catre nazisti. Acesta traieste ani buni in ghetoul si ruinele orasului.

Dupa un timp, Szpilman este descoperit de ofiterul Wilm Hosenfeld, care afla ca este un pianist si ii cere sa cante ceva la un pian din apropiere. Acesta, fiind miscat de talentul sau, se hotaraste sa il ajute.

In epilog aflam ca Wladyslaw Szpilman a mutit la 88 de ani, in 2000, iar Wilm Hosenfeld a murit in 1952, ca prizonier al URSS.

Despre regie si actori:

Cu ajutorul acestui film, regizorul Roman Polanski si-a incununat cariera cu mult ravnitul premiu Oscar, Pianistul fiind cu siguranta cel mai bun film al sau.

In schimb, pentru Adrein Brody, si el castigator al unui premiu Oscar, acest film a fost o mare punte de lansare, aparand ulterior in multe filme bune, cel mai recent fiind chiar “The Grand Budapest Hotel”, proaspat castigator la unui Glob de Aur.

Verdict:

“Pianistul” este o capodopera a cinematografiei care ramane intiparita in mintile spectatorilor in special pentru scenele pline de emotie si tragediile din vremea razboiului. Nota mea:10

Vizionare placuta!

 

Cronica de Gaesti

SCANDAL ÎN PSD DÂMBOVIŢA! Alexandru Oprea: „Ţuţuianu a transformat Biroul Permanent Judeţean în sufrageria dumnealui!”

S-a “încins tărâţa” în PSD Dâmboviţa după ce Adrian Ţuţuianu  i-a cerut demisia lui Liviu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *