Ministerul Muncii va susține știrile de la ora cinci?

angam

Infracționalitatea s-a mutat, în 2015, pe domeniul Muncă, așa cum putem observa din „accidentele” din ce în ce mai frecvente în ultima perioadă. Sărăcia omoară România, iar acum este momentul propice pentru a se dezvolta escrocii de joburi. Nu că n-ar fi existat și înainte, dar acum sunt încurajați de accentuarea lipsei de bani și de falimentele în avalanșă, care distrug toată piața.

 

Înainte de a accepta o ofertă fictivă de muncă, ar trebui ca toată lumea să înțeleagă diferența dintre prezentare și realitate, să verifice credibilitatea și bunele intenții ale prezumtivului angajator și să verifice fiecare literă dintr-un contract, înainte de a-l semna. Cea mai bună soluție ar fi apelarea la experți, dar pentru oamenii care abia își pot duce existența de la o zi la alta este imposibil să mai plătească un consultant sau un avocat care să-i ajute să verifice autenticitatea locului de muncă și să-i apere pe cei care vor să muncească, dar devin sclavi.

sclavi

Aici ar trebui să intervină statul, prin înființarea unor departamente speciale care să apere în mod real populația de escrocii de pe piața forței de muncă. Și dacă s-ar înființa în toată țara departamente de consultanță și s-ar legifera imposibilitatea angajării fără trecerea pe la „doctorul de joburi”, poate s-ar reduce foarte mult gradul de risc, dar și alte intervenții ale statului în conflicte precum cel din Quatar. Aici ar mai fi o problemă: angajarea unor experți reali, nu a unor nepoți sau prieteni șpăgari, care au nevoie de un loc de muncă bine plătit de stat.

Job

Noile probleme sociale modifică, iată, harta infracționalității, iar fostele departamente de „crime&violuri” din presă, care aveau un succes nebun în anii ’90, s-ar putea transforma în departamente de identificare a infracțiunilor pe piața forței de muncă. Asta ar mai da o șansă oamenilor disperați care acceptă azi orice, în speranța că vor scăpa de sărăcie. Orice produs media bine gândit, care ar veni în întâmpinarea acestei nevoi, ar avea un real succes!

Diana Scarlat

 

Cronica de Gaesti

SCANDAL ÎN PSD DÂMBOVIŢA! Alexandru Oprea: „Ţuţuianu a transformat Biroul Permanent Judeţean în sufrageria dumnealui!”

S-a “încins tărâţa” în PSD Dâmboviţa după ce Adrian Ţuţuianu  i-a cerut demisia lui Liviu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *