CINE-I ŞEFU’? IO SUNT ŞEFU’! ,Dezvăluiri în exclusivitate despre „buboiul copt” din Primăria Găeşti!

primaria-gaestiviceprimarul grigore gheorghe

Vid de autoritate la Primărie! Găeştiul nu a fost reprezentat la ultima şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate, după ce invitaţia a fost „dosită” de către funcţionari, la sugestia unui colaborator cu veleităţi de şef! Astfel, viceprimarul nu a fost informat, aflând de la judeţ că ar fi trebuit să participe. Grigore Gheorghe ne-a declarat că, în lipsa primarului, nu i-a fost delegată nicio atribuţie, în baza unei ordonanţe a Guvernului Ponta care permite jocuri politice în administraţia locală.

Emilian-Barbulescu

Şefii de servicii şi secretara primăriei îşi asumă semnarea documentelor importante, nu înainte însă de a trece în pelerinaj pe la colaboratorul pensionar Bărbulescu Emilian, cel care taie şi spânzură, încălcând legea, pentru că nu are nicio calitate legală să conducă, chiar şi informal, Primăria Găeşti. În lipsa primarului, oriunde în această ţară, conducerea este asumată de viceprimar, şi nu de oameni de pe stradă aflaţi sub contract de prestări servicii. Acest mod vicios şi ilegal de  funcţionare a instituţiei a dus la grave probleme în activitatea, de exemplu, a Spitalului Găeşti, care timp de peste o lună a aşteptat o adresă a Ministerului Sănătăţii, prin care i se aprobau internările de zi. Această adresă oficială era venită încă de la începutul lunii decembrie la Primăria Găeşti, însă zăcea într-un birou, al unei funcţionare publice, putând în acest fel să arunce în aer activitatea unităţii spitaliceşti, şi aşa încovoiate de grave probleme financiare. Noroc că s-a găsit înţelegere la alte instituţii şi s-a rezolvat problema, pentru că – în baza primăriei, s-ar fi pierdut şi banii, şi serviciul. Concluzia este că Primăria Găeşti nu funcţionează după principii democratice şi în conformitate cu legea, ci în baza relaţiilor de partid. Menţionăm că, în urma materialelor noastre de presă, colaboratorul Bărbulescu nu mai semnează adrese cu titulatura „consilier personal”, ci – în mod oficial – îşi pune parafa doar pe documente interne, conform surselor noastre bine informate. Cu toate acestea, ar conduce cu mână forte şi pe lângă lege tot aparatul de specialitate al primarului, format din funcţionari publici, care nici nu mişcă şi nici nu suflă în faţa respectivului.

 

Un alt moment, petrecut acum câteva zile, este demn de „Cartea prostiei în administraţie”. Întrucât primarul lipseşte momentan, onor funcţionarii „reciclaţi” la malul mării, din banii noştri, ar fi anunţat prefectura că nu pot ţine şedinţa de consiliu local, întrucât nu are cine să iniţieze proiectele. Închinându-se cu limba în gură, un reprezentat al Instituţiei Prefectului ar fi întrebat unde este viceprimarul. „Nu are atribuţii”, i s-ar fi răspuns, adăugându-se la respectiva inepţie şi faptul că dl Bărbulescu ar dori ca secretara să iniţieze proiectele! „Nu e posibil aşa ceva. Secretara semnează doar de legalitate”, a venit răspunsul, de dincolo de fir. Prin urmare, viceprimarul Grigore Gheorghe a făcut primul pas în preluarea atribuţiilor sale de conducere. Nu este exclus să-şi câştige toate drepturile în instanţă şi, cât de curând, să-i convoace în comisii disciplinare pe cei care au uitat că-şi iau salariile din banii noştri, pupând poala unor politruci de la PSD, care i-au transformat în activ de partid.

 

Cronica de Gaesti

Cascadorie la Gura Şuţii. UN AUTOTURISM S-A RĂSTURNAT ÎNTR-UN ŞANŢ

Un bărbat şi soţia sa au fost protagoniştii unei cascadorii la Gura Şuţii. Ajunși la …

One comment

 1. Vid de autoritate?
  Care? Unde?
  Pare mai degraba prea multa autoritate din partea unor functionari.
  Secretara e autoritara din moment ce-si permite sa semneze documente importante.
  Viceprimarul e de decor atata timp cat astia au atata tupeu sa incalce legea trecand peste domnia sa. E rusinos din partea lui sa spuna ca nu stie ce fac in primarie o secretara, un consilier si niste sefi de departamente in lipsa primarului.
  Trebuia in secunda urmatoare, cand constata abuzuri ale functionarilor, sa se adreseze justitiei.
  Poate acum mai capata ceva curaj si face si el ceva pe acolo, macar sa se informeze despre atributiile ce-i revin in acea unitate, altfel ii ia fața secretara.
  Ce institutie!
  Ce oameni!
  Ce mizerii!
  Cum dracu sa mearga bine tara asta cu astfel de gogomani pusi in functii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *