Răzbunarea câinilor maidanezi! Primăria Găești, acționată în instanță pentru nerespectarea termenului legal de răspuns la o solicitare oficială

maidanez

Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) a depus la Tribunal, la 21 ianuarie a.c., o plângereîmpotriva Primăriei Găești, pentru nesoluţionarea şi necomunicarea către federație a răspunsului la solicitarea privind transmiterea de informaţii cu privire la situaţia modului de gestionare a câinilor fără stăpân de pe raza oraşului Găeşti. Primăria a ignorat termenul legal de 30 de zile, prevăzut de lege pentru răspunsurile oficiale la solicitări.

primaria gaesti

FNPA ceruse date oficiale în legătură cu situația privind numărul de câini fără stăpân gestionați de către Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân. Primăria Găești ar fi trebuit să pună la dispoziția federației date privind numărul de câini capturați, revendicați, adoptați, sterilizați, returnați în teritoriu, eutanasiați sau morți din alte cauze, în perioada 01.01.2011 – 20.07.2014, defalcat pe ani.

 

În cazul eutanasierilor s-au cerut mențiuni referitoare la motivele eutanasiei, inclusiv cu specificarea tipului de boli de care sufereau câinii, așa cum sunt consemnate în registrele/fișele individuale de diagnostic, întocmite de Serviciul de gestionare în conformitate cu legislația.

catel maidanez

În cazul animalelor care au murit din alte cauze, s-a cerut menționarea cauzelor morții și dacă s-au efectuat analize, pentru a se stabili cauza morții,în cazul animalelor moarte din cauze necunoscute.

 

S-a solicitat, de asemenea, copie după hotărârea de consiliu local, prin care s-a înființat serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân. S-au solicitat lămuriri în legătură cu felul în care s-a făcut concesionarea activității de gestionare a câinilor fără stăpân, prin licitație sau prin atribuire directă.În cazul în care concesionarea/externalizarea s-a efectuat prin licitație, s-a solicitat data licitației și participanții.

De asemenea, FNPA a cerut copie după hotărarea de consiliu local, prin care s-a externalizat/concesionat activitatea, copie după contractul încheiat între primărie și societatea care desfășoară activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, copie după contractul cu un medic veterinar de liberă practică, ce desfășoară activitățile sanitare veterinare, inclusiv eutanasierea și mumărul, respectiv data înregistrării la primărie (sau societatea concesionară a serviciului).

 

S-a mai solicitat numărul și data înregistrării la instituție/partenera:

a) autorizației de funcționare a mijlocului de transport folosit pentru transportul câinilor care au fost aduși din teritoriu (în caz că există)

b) autorizației de folosire a substanțelor cu regim special (substanțele pentru eutanasiere) (în caz că există)

c)              contractul de incinerare a cadavrelor, încheiat cu o instituție specializată(în caz că există);

d) bugetul alocat și sumele cheltuite pentru desfășurarea.

Primăria Găești nu a răspuns nici în legătură cu sumele cheltuite pentru desfasurarea activitatii de gestionare a câinilor fără stăpân în anul 2014, pentru hrană, servicii medicale veterinare efectuate în baza contractului cu medicul veterinar de liberă practică, produse medical veterinare achiziționate și alte cheltuieli. Nu s-a dat un răspuns nici legat de cantitatea totală de substanță letală utilizatăîn perioada 01.01.2011 – 20.07.2014 și nici nu s-au trimis copii ale facturilor emise de societatea care a incinerat cadavrele de câini,în perioada 01.01.2011 – 20.07.2014, conform solicitării FNPA.

Diana Scarlat

 

Cronica de Gaesti

ISTERIE ÎN JUDEȚ! Prinși cu carne în portbagaj, s-au ales cu dosare penale!

Bâlbâiala autorităților continuă, după confirmarea pestei porcine africane în Lucieni și instalarea isteriei printre oameni. …

2 comments

 1. Ce-mi place!
  Deștepți câini!
  Cum au reușit ei să se adune și să-și facă o asociație care să ceară socoteală administrației locale care cheltuie banul public în numele lor!
  Bravo, măi azoreilor!
  Acu, voi să nu vă gândiți că ați și câștigat.
  Oamenii sunt mai încăpățânați și odată ajunși la ciosvârtă nu o cedează cu una cu două.
  Primăria Găești nu răspunde întrebărilor puse de oameni, dar de niște căței, fie ei reprezentați de o asociație.
  Vă doresc mult succes!
  Poate datorită vouă se va crea un precedent și oamenii vă vor urma exemplul și nu vor mai sta impasibili așteptând să treacă timpul, iar primarul ales de ei să facă cu banii lor strategii de dezvoltare aiuritoare.
  Să ne dați de veste și nouă despre finalitatea demersului vostru.

 2. Toti retarzii nu stiu ce metode sa mai gasesca sa tina cainii maidanezi in libertate !! Pana la urma iesi in strada cu furci si topoare si intram in haitele de maidanezi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *