Filmul Saptamanii: Gladiator

Pentru saptamana aceasta va recomand sa urmariti filmul “Gladiator”.

“Ceea ce facem in viata, are ecou in eternitate”.

gladiator-179989lAnul:2000

Gen:Istoric,Actiune,Drama

Regie:Ridley Scott

Distributie:Russell Crowe, Connie Nielson, Joaquin Pheonix

Gladiatorul, este un film foarte apreciat atat de critici, cat si de publicul larg, reusind sa obtina 5 premii Oscar, 2 Globuri de Aur, dar si multe alte premii.

In anul 180,marele general roman, Maximus(Russell Crowe) a condus din nou legiunile spre victorie in batalii. Odata cu terminarea razboiului, el se gandeste sa sa intoarca acasa, la sotia si fiul sau, insa imparatul Marcus Aurelius(Richard Harris), are alte planuri pentru el.Ajuns la varsta senectutii, se hotaraste sa ii lase lui tronul.

Invidios pe noul mostenitor, fiul imparatului, Commodus(Joaquin Pheonix) isi ucide tatal si ordona executia lui Maximus. Acesta reuseste sa fuga, dar este capturat si vandut ca sclav gladiator.

Nereusint sa il ucida pe Maximus, Commodus ii omoara familia. Dupa multe lupte, ajunge ca gladiator inapoi la Roma, pentru a se razbuna pe cel care i-a omorat familia. Lupta finala fiind chiar contra lui Commodus, in Coloseum, sub privirile a zeci de mii de oameni.

Despre regie si actori:

Atat regizorul cat si actorii principali s-au bucurat de atentia creata in jurul acestui film,reusind sa aiba productii insemnate in viitor. Ridley Scott cu recentul “Exodus”, Russel Crowe cu: “A Beautiful Mind” iar Joaquin Pheonix cu: “Her”.

Pe langa acest film, regizorul Ridley Scott si Russell Crowe au avut si alte colaborari de succes, cum ar fi: ”Robin Hood” si “American Gangster”.

Verdict: Gladiator este o capodopera a cinematografiei, “un film despre istorie care a intrat in istorie”. Nota mea:10

Cronica de Gaesti

ISTERIE ÎN JUDEȚ! Prinși cu carne în portbagaj, s-au ales cu dosare penale!

Bâlbâiala autorităților continuă, după confirmarea pestei porcine africane în Lucieni și instalarea isteriei printre oameni. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *