Mai sunt 1000 de câini fără stăpân în Găeşti? REPREZENTANŢII CABINETULUI VETERINAR AFLAT ÎN CONTRACT CU PRIMĂRIA DAU PUBLICITĂŢII CIFRE NĂUCITOARE!

caricatura cainiDSC04730

Cifre abracadabrante furnizate opiniei publice de către asistenta veterinară Mihaela Petre, reprezentanta cabinetului care gestionează câinii fără stăpân în oraş, în baza unui contract care a creat foarte multe valuri! Cică în Găeşti ar mai fi liberi, la această oră, nu mai puţin de 1000 de câini, din cei aproximativ 1600 care ar fi existat anul trecut! Vă imaginaţi valurile de haite, care  – dacă luăm de bune spusele asistentei – ar hălădui în minusculul nostru oraş? Interesant este însă că, deşi Mihaele Petre susţine cu multă convingere că suntem încă năpădiţi de câini comunitari, de care trebuie să ne salveze cabinetul unde lucrează, contra unor sume deloc de neglijat, nimeni nu-i mai vede şi nimeni nu-i mai aude nici la tomberoane, nici la scările de bloc şi nici în locurile unde obişnuiau să stea. Tot din spusele Mihaelei Petre, am reţinut că, în 2014, au fost capturaţi 425 de câini, dintre care doar 70 au fost adoptaţi de către iubitorii de animale, alţi 355 fiind eutanasiaţi. „Noi îi ţinem în adăpost şi o lună, minimum 21 de zile, tocmai în ideea ca oamenii să vină şi să-i adopte. În acest moment, avem 33 de câini în adăpost şi facem apel la iubitorii de animale să vină şi să-i ia acasă, asumându-şi toate obligaţiile legale. În oraş au fost peste 1600 de capete şi primim tot timpul reclamaţii de la cetăţeni, să venim să-i ridicăm”, a mai spus as. Mihaela Petre. De celalată parte a baricadei, persoanele care hrănesc şi îngrijesc animalele fără stăpân spun că, la scările de bloc şi la tomberoane, mai sunt foarte puţini câini şi că numărul celor eutanasiaţi ar fi, de fapt, mult mai mare. Cum verificăm întotdeauna spusele celor pe care-i intervievăm, am mers prin tot oraşul, pentru a vedea unde se ascund cei 1000 de câini rămaşi în libertate. Nu cred că am văzut mai mult de 10 – 15 animale. Ne întrebăm dacă nu cumva angajaţii respectivului cabinet pun la socoteală şi animalele din curţile găeştenilor şi dacă există vreun control real asupra activităţii lor, decontate în baza contractului pe bani publici!

 

 

Cronica de Gaesti

Un biciclist din Răscăeţi, accidentat grav pe DN7

Un bărbat de 46 de ani, din Răscăeţi, a fost accidentat grav pe DN7, la …

2 comments

 1. Șeful ASPA ( asociația pentru supravegherea și protecția animalelor ),Răzvan Băncescu, acuza niște organizații care se ocupau de strângerea maidanezilor de pe străzile din București, cum că acestea trimiteau câinii la export și acolo aceștia ajungeau vedete în filme porno. Cică e o afacere profitabilă pentru exportatori, dar și pentru consumatorii de senzații zoofile.
  Descurcăreți bucureștenii!

  1000 de câini pe străzile micului nostru oraș?
  E gogonată!
  Atâți bani le trebuie să încaseze?
  Avansează o cifră, iar dacă ține, ține.
  Poate dacă îi prinde și îi livrează la export vor mai scoate ceva în așa fel încât să ajungă la suma dorită de doamna asistentă.

 2. Caricatura e bună, însă eu aș fi pus alt text.
  Puneam pe seama câinelui dispariția rației de carne din hrana bolnavilor internați la Spitalul din Găești.
  La penitenciar sunt alt fel de interni și se poate presupune ca ăia pot fura.
  La spital cine să fure dacă nu câinii? :), :), :)))))
  Nu vedeți cum s-au înmulțit?
  Fără inimă!.
  Câini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *