CREDEAŢI CĂ MAI RĂU NU SE POATE? Uite ce păţesc navetiştii de la Răscăeţi! De ce închide ochii Consiliul Judeţean şi când se implică Poliţia?

microbuz2

Scandal mare la Răscăeţi! Părinţii copiilor care fac naveta la unităţile de învăţământ din Găeşti şi Vişina sunt în pragul revoltei, după ce una dintre firmele de transport care a câştigat licitaţia pe traseu îşi bate joc de o întreagă comunitate. Mai exact, oamenii acuză că elevii sunt lăsaţi pe jos pe drumul de întoarcere de la Găeşti sau de la Vişina, în condiţiile în care au plătit abonamentele. De asemenea, dimineaţa, respectiva firmă pune la dispoziţie un microbuz de 17 locuri pentru 60 de elevi şi cine reuşeşte să plece ca sardeaua, bine, cine nu, se descurcă cum poate. Situaţia de la Răscăeţi este una fără precedent. Pe acest traseu, au câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu mai puţin de… două firme. Una merge o lună, cealaltă, în următoarea lună. La adresa uneia dintre aceste firme, nu sunt reclamaţii, pentru că pune la dispoziţie suficiente maşini, care circulă după orarul stabilit. Cealaltă însă i-a înnebunit. De bine ce încasează banii înainte, nu-şi onorează contractul.

BENQ DC C1420

Foarte mulţi părinţi au contactat „Cronica de Găeşti”, motiv pentru care l-am sunat pe viceprimarul comunei Răscăeţi, Vasile Coman, care ne-a declarat: „Am fost la Consiliul Judeţean, atât eu, cât şi dl primar, de mai multe ori. Am făcut numeroase adrese, să se renunţe la respectiva firmă, care a dat dovadă de neseriozitate. În fiecare zi, vin părinţii la noi să se plângă că nu se respectă programul şi că rămân copiii pe jos. Sunt, de asemenea, profesori care vin să predea la şcolile noastre şi care au parte de acelaşi tratament”. La Consiliul Judeţean, viceprimarul a solicitat o întâlnire cu reprezentantul firmei de transport acuzate inclusiv de faptul că a încasat abonamente, în condiţiile în care nu era la rând, iar acesta a refuzat să vină şi să dea explicaţii, găsind scuze puerile. Ne întrebăm de ce Consiliul Judeţean, cel care a atribuit acest contract dubios, nu-şi face treaba. Avem informaţii, pe surse, că cei de la firmă ar fi chiar anunţaţi atunci când se fac controale pe traseu, pentru a fi în regulă. Probabil că n-ar strica şi intervenţia Poliţiei în acest caz, în care navetiştii şi elevii au ajuns, pe banii lor, bătaia de joc a unei firme cu multe pile politice.

Cronica de Gaesti

ATENŢIE GĂEŞTENI! 2.000 de lei amendă pentru parcarea pe locurile persoanelor cu handicap

Poliţia Locală Găeşti anunţă că amenda pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi a …

One comment

 1. Pare ciudat cum o firma care n-are posibilitatea, logistic, de a asigura transportul elevilor a castigat o licitatie in acest sens.
  Probabil spaga a fost mare, iar spagarul sus pus.
  Spun asta pentru ca altfel nu vad de ce nu se intervine spre a curma necazul elevilor,care dureaza de mai multa vreme.
  Aici, la Cronica, s-a facut vorbire de mai multe ori despre practicile acestei firme, care inghesuie elevii peste capacitatea masinilor. Ii inghesuie pe bani multi, ai lor. Probabil spaga a fost mare, iar acum trebuie sa-si scoata banii.
  Politia ce face? Doarme?
  Hei, trezirea, pana nu e prea tarziu!
  Doamne fereste sa se intample vre-un accident, ca nici spitalul Gaesti nu-i primeste, iar pana vine salvarea de la Targoviste, dureaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *