Gafele anului 2014! TOPUL CELOR MAI VERZI CAI DE PE PEREŢI!

Şi a fost anul 2014, unul plin de evenimente electorale şi de luptă politică la baionetă între principalii actori publici ai oraşului. Ce am reţinut din toate frământările? Fireşte, gafele sau – cum le-am mai spus noi, caii verzi pe pereţi, că la capitolul realizări… încă ne gândim. Recunoaştem că am fost nevoiţi să facem o selecţie riguroasă a principalelor momente, unele amuzante, altele destul de piperate pentru buzunarele noastre, fireşte, altele dovezi clare că lupta de orgolii a ”înfrânt” interesul public. Nu avem pretenţia că topul este complet, motiv pentru care aşteptăm opiniile şi sugestiile dumneavoastră. Lectură plăcută!

gafe2

Locul 1, cu coroniţă, este ocupat, în opinia noastră, de Strategia de Dezvoltare a Oraşului, plătită cu aproximativ 500 milioane lei vechi. Respins de Consiliul Local, documentul nu este altceva decât un copy-paste cu informaţii eronate, preluate din monografiile realizate acum câţiva ani buni, la care se adaugă o aşa-zisă listă de investiţii de râsul curcilor: cale ferată între Găeşti şi Târgovişte, pasaje supra şi sub-terane pe străzi fără asfalt şi alte asemenea produse ale unei imaginaţii nu foarte inteligente, numai bune de consemnat la Cronică!

pasaje-subterane calea-ferata-si-eurogara

 

Locul II, la baraj,  este ocupat de experimentul nereuşit, al treilea an consecutiv, al PET-urilor! În dorinţa (hai să-i spunem exagerată) de a îmbrăca oraşul în trandafiri, onor primăria încearcă, de trei ani încoace, să prindă butaşii sub celebrele şi inesteticele sticle de plastic. Deşi în fiecare primăvară plantăm gălbenele şi cumpărăm flori, tenacitatea administraţiei locale merită consemnată la loc de cinste în topul gafelor!

 

P1240609P1240607

Pe locul al III-lea a fost bătălie mare. A prins podiumul însă amenajarea Parcului Central, pe sume ameţitoare, dar fără proiect, fără autorizaţii şi prin ”exterminarea” arborilor” care au stat în calea planurilor măreţe. De prisos să mai spunem că există o hotărâre a Consiliului Local, de readucere la starea iniţială a parcului, care nu a fost respectată!

pamant parc 2014- tot prin parc ne invartimIMG_0294IMG_0288

Locul al IV-lea are legătură cu tupeul administrativ. Sub pretextul înfiinţării unui aşa-zis parc industrial, spaţii extinse, unde se făcuseră investiţii pe fonduri guvernamentale, din incinta Liceului Agricol au fost închiriate unei firme de croitorie. Primăria a uitat însă să obţină aviz din partea Ministerului Educaţiei, ceea ce a transformat iniţiativa într-o ilegalitate. Nu mai puţin de 3 dosare penale a întocmit, în acest caz, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa. De prisos să spunem că marele beneficiar al poveştii este patronul croitoriei, întrucât plăteşte o chirie semnificativ mai mică decât în fostul spaţiu în care funcţiona, cu un număr aproximativ la fel de salariaţi.

croitorie p1cdi63

Pe locul al V-lea în topul ”cailor verzi pe pereţi” este un eveniment absolut încântător! După ce a cerut Prefecturii să atace iniţiativa consilierilor PNL privind înfiinţarea complexului sportiv al oraşului (care cuprindea şi un bazin de înot), primarul Iacobuţă Dan Eugen – însoţit de presa aservită – a bătut ”ţăruşul”. Da, da, ţăruşul noii investiţii! Nu a fost o glumă, ci un exerciţiu de imagine, care nu are însă în spate o hotărâre de consiliu, că doar taman fusese atacată!

piatra-de-temelie-tarusul

Un loc fruntaş în topul nostru, al VI-lea, din raţiuni de ierarhizare, este acordarea de puteri nelimitate în primărie colaboratorului Emilian Bărbulescu, prezentat pe post de… consilier personal! Nimeni nu mişcă şi nimeni nu suflă în faţa unuia dintre cei mai apropiaţi oameni ai primarului. Atât de preţuit este Bărbulescu, încât contractul lui e ţinut fix la secret, aşa cum rezultă dintr-o adresă oficială penibilă! Şi asta, pe bani publici! Colaboratorul a fost şi protagonistul unui moment penibil: a plecat cu maşina primăriei la un eveniment al PSD. De asemenea, consilierii l-au acuzat că foloseşte Duster-ul achiziţionat pentru poliţia locală inclusiv în interes personal!

 

Emilian-Barbulescu

Nu puteam ignora, în clasamentul anului 2014, faptul că Primăria Găeşti a continuat să umfle conturile Penitenciarului, plătind câte 40 de lei pe zi plus TVA  pentru munca fiecărui deţinut. Astfel, gafa cu numărul VII este ignorarea voinţei  găeştenilor, de a se renunţa la munca deţinuţilor, care a fost – conform oamenilor – mai degrabă una de mântuială. Nu mai vorbim de faptul că i-am plătit şi să vopsească bordurile, pe care le-am scos o lună mai târziu.

1

 

Locul al VIII-lea este ocupat, cu cinste şi onoare, de minunata măsură, plătită din bani publici, ca funcţionarii Primăriei Găeşti să-şi petreacă vacanţele pe malul mării, la aşa-zise cursuri de specializare, obligatorii zic ei, dar lipsite de efecte practice. Fireşte, au venit acasă mai bronzaţi, mai relaxaţi, cu câteva kilograme în plus, dar cu acelaşi nivel de cunoştinţe. Gurile rele spun că unii ar fi fost înlocuiţi de copii, atât de importante şi obligatorii  ce-au  mai fost cursurile!

plaja-cursuri

 

Pe locul al IX-lea se situează atribuirea contractului de gestionare a câinilor fără stăpân unui cabinet veterinar  controversat, iar adăpostul cu adresă la… terasă! Mai exact, Primăria îşi trecuse – pe propria răspundere – sediul social (adăpostul pentru câini) chiar lângă instituţie, pe proprietatea unui vecin cu carciumă.  Direcţia Sanitar Veterinară Dâmboviţa nu verificase şi le eliberase documentul de funcţionare. Ulterior,  şi cabinetul “frăţic” a trebuit să facă o serie de îmbunătăţiri pentru a putea funcţiona, după ce a omorât în stil barbar patrupedele fără stăpân, deşi nu era autorizat. La aceasta, se adaugă tarifele ameţitoare percepute pentru serviciul cu pricina. Deh, afacere ca între ”frăţici”.

sa mori de ras!str.13-dec-nr.-102-si-102A

Deşi ar merge mai degrabă încadrată la capitolul ”rea-voinţă”, decât la ”gafe”- locul X,  decizia primarului de a cere atacarea hotărârii prin care erau premiaţi sportivii oraşului a fost una dintre cele mai dureroase şi mai neinspirate ale anului 2014. Copii şi tineri care au muncit şi care au adus rezultate excepţionale pentru oraş nu au putut fi răsplătiţi în niciun fel de comunitatea locală, pe motiv de… lipsă de bani. Asta, în condiţiile în care administraţia locală risipeşte resursele publice cu maximă generozitate, pe tot felul de… cai verzi pe pereţi!

campioniicristi s.risteabaschet

Premiul de popularitate al topului nostru este obţinut, fără doar şi poate, de… liftul la primăria cu un etaj, proiect care figura la loc de cinste în lista cu investiţii a primarului Găeştiului, la începutul anului 2014! Luat de valul fanteziei, Iacobuţă a propus nici mai mult, nici mai puţin decât construirea unui lift, care ar fi costat, la prima strigare, 2 miliarde lei vechi! Vestea s-a răspândit rapid la nivel naţional şi ne-au râs şi curcile de pe garduri! Ba am devenit chiar şi subiect de  can-can -uri prin televiziuni! Astfel, a aflat toată lumea că avem administraţie plină de idei măreţe! Atât de măreţe, încât un top al gafelor nu putea lipsi din oferta noastră editorială!

primaria-gaesti1-600x400

Premiul de penibilitate se acordă, cu inima largă, isprăvii de la Spitalul Găești, când însuși ministrul Sănătății, însoțit de oficialitățile locale, a tăiat panglica la varul de pe pereții unei secții. Cel mai tare moment a fost însă primirea pregătită de corul popesc, care a cântat, pe voci, ”Bine ați veeeeniiiittt!”

IMG_1243corul

Rămâneţi pe site-ul nostru, urmează un incredibil top al minciunilor anului 2014!

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

One comment

 1. De ce ati vrut sa-mi stricati ziua?

  Abia uitasem de hotiile astora aflati cu mana in buzunarul nostru.
  Cred ca e o strategie a lor pentru ca noi sa simtim ca mai avem ceva prin buzunare.
  Inca mai au de unde lua, inca mai au pe cine pacali, inca ne mai lasam dusi de nas, inca… Inca.
  Pana cand?
  Cine va avea curajul sa-i intrebe de sanatate?
  Cand vor da inapoi tot ce au cheltuit cu buna stiinta intr-un dispret total fata de cetatenii care i-au votat sa lucreze pentru ei si nu impotriva lor?
  Le-ati prezentat ca pe niste gafe si le-ati si numerotat. Ce finuta ati fost. Va e teama sa le spuneti pe nume, hotii? Acolo in asa zisele gafe au intrat, asa cum spuneti, sume mari de bani. Si ,sa spunem ca e permis sa gafezi o data, de doua ori, dar cand gafele se repeta si se tot repeta, noi ce sa credem?
  Pentru ca,ei, cu siguranta, ne cred ceea ce suntem…… Toleranti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *