Filmul Saptamanii: Fight Club

Saptamana acesta voi scrie cateva cuvinte despre filmul “Fight Club”.

“Prima regula a Fight Club este: nu vorbesti despre Fight Club. A doua regula a Fight Club este: nu vorbesti despre Fight Club!”

fight-club-547181lAnul:1999

Gen:Crima, Thriller, Actiune, Drama

Regie:David Fincher

Distributie: Brad Pitt, Edward Norton

“Sala de lupte” este ecranizarea romanului omonim creat de Chuck Palahniuk, succesul acestui film a fost intarziat, datorita proastei promovari de care a avut parte, dar in ciuada acestui debut, a fost inclus in top 10 al anilor 90’ si a reusit sa obtina o nominalizare la Oscar, recunoscandu-i-se valoarea in decursul anilor.

Filmul incepe cu un tanar (interpretat de Edward Norton) bland si manierat, care, chinuit de stres si de sluja sa monotona de functionar, incepe sa frecventeze intalnirile unor grupuri de intr-ajutorare a alcoolicilor si al bolnavilor de cancer pentru a experimenta ceva deosebit. La aceste intalniri, Jack o intalneste pe Maria (Helena Bonham Carter) de care se intragosteste.

La scurt timp, Jack se aproprie de un voiajor alunecos pe nume Tyler Durned (Brad Pitt) care il convinge ca viata sa poate fi mult mai frumoasa daca invata sa se lupte. Curand acesta “terapie” atrage si alti oameni si asa se infiinteaza “sala de lupte”, in scurt timp aceasta organizatie ajunge in toate oarsele mari, dar lucrurile scapa de sub control. Va invit sa vizionati filmul si sa vedeti surpriza de la final.

Despre regie si actori:

David Fincher ne demonstreaza talentul sau cu fiecare ocazie, cea mai recenta fiind chiar in anul care tocmai s-a incheiat cu “Gone Girl”.

Dupa cum spuneam, filmul nu a avut o mediatizare prea mare, principalul motiv care a convins oameni sa vizioneze filmul sunt chiar actori principali, care aveau deja nume foarte sonore: Brad Pitt si Edward Norton.

Pentru David Fincher si Brad Pitt, aceasta nu a fost nici prima si nici ultima colaborare, cei doi lucand impreuna si la filmele: “Se7en” si “The Curious Case of Benjamin Buttom”, doua filme la fel de reusite.

Verdict:

“Fight Club” este un film foarte impresionant prin povestea sa, cat si prin imaginile sale, iar finalul va ofera o supriza de proporti care o sa la puna pe ganduri. Merita vazut cat mai curand! Nota mea:10

Vizionare placuta.

Cronica de Gaesti

ALARMĂ: Cocktail ucigaș, noul drog preferat al adolescenților găeșteni! SE GĂSEȘTE LA LIBER ÎN FARMACII!

Tussin și whisky! Acesta este, se pare, noul ”drog” care le prăjește creierii adolescenților din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *