Filmul Saptamanii: The Maltese Falcon

Va recomand ca sapatama aceasta sa o dedicam catorva filme alb-negru.

Am ales sa va spun cateva cuvinte despre: “The Maltese Falcon”

the-maltese-falcon-902786lAnul:1941                                                          

Regie:John Huston

Genul: Crima, Mister, Film Noir                   

Distributie:Mary Astor, Humphrey Bogart

The Maltese Falcon este bazat pe romanul omonim scris de Dashiell Hammett, publicat in 1930.Filmul isi poate trece in palmares doar doua nominalizari la Oscar, una pentru cel mai bun film, iar celalalta pentru cel mai bun regizor. Insa “Soimul Maltez” este recunoscut pentru faptul ca a dat nastere genului cinematografic “film noir”. Acest gen descrie stilul Hollywood-ian al filmelor politiste, in care eroi se afla intr-o lume perceputa iremediabil corupta, si antagonista ei, lumea politistilor.

Actiunea filmului debuteaza cu o tanara prezentata ca o “femeia fatala” (Mary Astor) care il angajeaza pe detectivul Sam Spade (Humphery Bogart) sa descopere misterul unui statuete reprezentand un soim, statueta pe care vor sa puna mana si alti.

In continuare, povestea filmului ne dezvaluie eforturile detectivului particular si ai altor trei aventurieri fara scrupule in cautarea mult doritului soim maltez care se dovedeste a fi incrustat cu diamante.

Despre regie si actori:

Pentru John Huston ascest film reprezinta debutul regizoral al acestuia, fiind un debut cu dreptul. In schimb cei doi actori erau déjà versati in lumea cinematografiei, acest film propulsandu-i pentru a obtine si alte roluri insemnate.

Trecand peste detaliile din afara filmului, pot spune ca actori au avut roluri foarte bune, intrand in pielea personajelor, intre ei crandu-se o chimie si reusind sa creeze cateva schimburi de replici remarcabile.

Verdict:

The Maltese Falcon este un film foarte bun, peste care au trecut multi ani, dar care nu i-au furat din calitati. Desi sunt tot mai putini cei care apreciaza acest gen de filme eu va sugerez sa il vizionati, pentru ca merita! Nota mea: 8

Pentru a va completa saptamana, va recomand alte 2 filme care sunt la fel ca vinul, devin mai bune cu trecerea timplui:

-Casablanca (1942)

-It happened one night (1934)

Vizionare placuta!

Cronica de Gaesti

SCANDAL ÎN PSD DÂMBOVIŢA! Alexandru Oprea: „Ţuţuianu a transformat Biroul Permanent Judeţean în sufrageria dumnealui!”

S-a “încins tărâţa” în PSD Dâmboviţa după ce Adrian Ţuţuianu  i-a cerut demisia lui Liviu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *