Filmul Saptamanii: Home Alone

Pentru aceasta saptamana, fiind in pragul sarbatorilor de iarna, va sugerez sa vedeti, sau sa revedeti cateva filme de Craciun, cel mai potrivit cred ca este  Home Alone.

home-alone-460755lAnul:1990

Gen:Comedie,Familie

Regie:Chris Columbus

Distributie:Macaulay Culkin

Home Alone (care trebuie vizionat la pachet cu Home Alone 2(1992), il consider filmul perfect de Craciun. Combinatie dintre comedie, aventura,sarbatori si putina drama, ne atrage in fiecare an in fata televizoarelor.

Povestea filmului debuteaza cu numeroasa familie McCallister care pleaca cu mic cu mare sa petreaca sarbatorile in strainatate, la Paris. Insa in toata aceasta agitatie, mezinul familiei, Kevin(Macaulay Culkin), in varsta de 8 ani este uitat acasa.

La inceput, lui Kevin ii place sa stea singur acasa, dar situatia se schimba atunci cand 2 hoti:Henry (Joe Pesci) si Marv (Daniel Stern) incearca sa ii sparga casa. Totusi,baiatul nu se da batut asa de usor si incearca sa isi apere casa prin orice mijloace. Incepand de aici, filmul devine un adevarat deliciu.

Despre regie si actori:

Regizorul Chris Columbus marturisea la scurt timp dupa lansarea celor 2 filme regizate de el ca: <„Singur Acasa” are unul din cele mai bune scenari din cate am citit vreodata.”Singur Acasa 2″ intra si el in aceasta categorie. Daca nu ar fi existat, le-as fi facut eu>. Ulterior,reusind sa isi dovedeasca talentul si cu alte pelicule foarte bune: “Mrs. Doubfire” , “Harry Potter”.

Datorita acestui film, Macaulay Culkin a devenit cel mai celebru actor-copil al tuturor timpurilor, obtinand roluri foarte bine platite.

Verdict:

„Singur Acasa” este unul din singurele filme care reuseste sa imi transmita de fiecare data un sentiment puternic, in acest caz, reusind sa ma faca sa intru in spiritul sarbatorilor. Cum zicea cineva: “Parca nu este Craciun daca nu vezi Home Alone”. Nota mea: 8

Alte 2 filme pentru Craciun:

-Love Actually(2003)

-It’s a Wonderful Life(1946)

Vizionare placuta!

Cronica de Gaesti

PSD-ALDE mai pun un bir nenorocit pe capul nostru! TREBUIE SĂ PLĂTIM APA DE PLOAIE! Facem împrumut în bancă să achităm facturi la Compania de Apă?

Este lege! Consumatorii au obligaţia să plătească inclusiv apa de ploaie care se scurge în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *