DE CE ACCEPTĂ ARCTIC SĂ FIE IMPLICAT ÎN PROPAGANDA MINCINOASĂ A PSD? Singurele locuri de muncă înfiinţate de „iubitul conducător” sunt cele pentru „frăţici”, prin instituţiile statului!

Arctic Gaesti

Pentru că suntem în preajma comemorării a 25 de ani de la Revoluţia din 1989, nu putem să nu sancţionăm – în virtutea dreptului la liberă exprimare, câştigat cu sânge – un episod de propagandă deşănţată, infectă şi greţoasă promovat de oficiosul de partid al oraşului, plătit din bani publici. Într-o odă care i-ar face invidioşi până şi pe vechii  redactori de la Scânteia, scribacii locali propagă minciuni grosolane, printre limbile groase date în dosul iubitului conducător. Ce e mai grav este însă că, din dorinţa de a-l preamări, slugile credincioase scot în evidenţă nişte fapte nu tocmai onorabile, şi anume practica traficului de influenţă, dar şi menţinerea abuzivă a unei societăţi comerciale într-un spaţiu pentru care nu a primit autorizaţie, conform legii.

Minciuni ordinare

Iubitul conducător este prezentat ca şi creator de locuri de muncă la ARCTIC. Ne întrebăm de ce societatea cu acţionari turci nu ia poziţie împotriva unei astfel de minciuni, care grevează asupra imaginii sale, greu construite. Potrivit odei, întâiul ar fi atras fonduri guvernamentale ÎN BAZA UNOR RELAŢII PERSONALE, PE CARE LE-A DOBÂNDIT ÎN TIMP, şi nicidecum în baza unui proiect care exista dinainte ca el să fie ales, iar partidul său să vină la guvernare, aşa cum arată realitatea din scripte. Cine ar putea crede aşa ceva? Ce Guvern facilitează 10 milioane de euro, de dragul ochilor unui politician mitititel, dacă nu ar exista un interes economic real, bine fundamentat şi pregătit? Trebuie menţionat doar – şi o spunem din surse autorizate – că după întâlnirea cu fostul prim-ministru Boc, în februarie 2012, proiectul investiţiei a prins contur. Urma ca bugetul ARCTIC să fie aprobat la firma – mamă din Turcia pentru realizarea noii linii de producţie în septembrie 2012.

(http://www.capital.ro/boc-guvernul-va-sprijini-arctic-gaesti-160684.html).

 

Faptul că totul a fost transformat în politică de propagandă nu onorează pe nimeni, pentru că sunt banii statului român, plătiţi de noi, şi nicidecum banii vreunui partid politic sau al vreunui iubit conducător cu relaţii personale prin care poate să o pună de-un niscaiva trafic de influenţă (deşi – culmea! – nu prea e adevărat). Din informaţiile noastre, săptămâna viitoare, ARCTIC va angaja 200 de muncitori pe perioadă nedeterminată, ca urmare a angajamentelor luate cu statul român.

 

„Parcul industrial” de la Liceul Agricol, cu 3 dosare penale în spate!

 

În ceea ce priveşte cel de-al doilea „lot” de locuri de muncă, cel de la Liceul Agricol, aici povestea e cu mult cântec. Aşa cum arătam la sfârşitul lunii august, Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Dâmboviţa a deschis nu mai puţin de 3 dosare penale în acest caz, după ce Primăria nu a obţinut avizul conform de la Ministerul Educaţiei. Singurul câştigător este patronul croitoriei, care, cu aproximativ acelaşi număr de angajaţi (în jur de 100, în niciun caz 200, cum urlă propaganda), plăteşte o chirie infinit mai mică decât cea de la fostul sediu al DISTRIGAZ. Mai mult,  în spaţiul pus la dispoziţie fără autorizaţie s-au făcut modificări şi amenajări, deşi acum câţiva ani Liceul beneficiase de investiţii substanţiale pentru activitatea educaţională.

(http://cronica-gaestiului.ro/archives/29963).

 

În fine, oda epică în stil Scânteia, din oficiosul de partid plătit însă din banii noştri, nu pridideşte să-şi căineze stăpânul, care a găsit, vezi – Doamne, o datorie de 100 de miliarde şi un consiliu ostil. Nu se pomeneşte nimic despre faptul că însuşi întâiul a votat şi a susţinut în anul 2003, pe vremea când era consilier local şi şef de partid al primarului Toader, contractarea respectivului împrumut împovărător pentru oraş, nemaivorbind de  intenţia de a face altul, la începutul anului 2014, care nu s-a concretizat însă tocmai datorită opoziţiei.

 

Aşadar, la 25 de ani de la Revoluţie, suntem încă tributari, în Găeşti, unei mentalităţi hidoase, care copiază in integrum metodele securisto-comuniste de propagandă. Adevărul e ocolit brutal şi sancţionat prin campanii de denigrare publică împotriva celor care încă mai au curajul să se exprime. Găeştenii ar trebui să înţeleagă că viaţa lor este extrem de dificilă din cauza unor politicieni care s-au văzut vătafi de tarla, care şi-au aranjat numai apropiaţii (incompetenţi şi slugarnici, cei mai mulţi dintre ei!) în posturi călduţe la stat şi care au transformat bugetul public în vistieria personală, din care au decontat cum au vrut… muşchii lor! Că mai au şi tupeul să se laude, deşi singurele „realizări” sunt miliardele îngropate în nişte parcuri şi PET-uri de toată jena, ţine de bunul simţ…

Cronica de Gaesti

ALARMĂ: Cocktail ucigaș, noul drog preferat al adolescenților găeșteni! SE GĂSEȘTE LA LIBER ÎN FARMACII!

Tussin și whisky! Acesta este, se pare, noul ”drog” care le prăjește creierii adolescenților din …

One comment

 1. Indiferent ce spune propaganda psd-ista, cetatenii orasului si mai ales muncitorii de la Arctic stiu cum sta treaba cu aceasta unitate. E cam greu sa mai pacalesti oamenii care au o cat de mica buna credinta.
  Ca primarului ii place sa fie laudat aiurea, sa fie sanatos., dar laudele mincinoase ii fac mai mult rau decat bine.
  Locuri de munca pentru gaesteni? Cand, cum, unde?
  Uitati-va la masinile care vin cu muncitori la Arctic. Intrebati de unde vin si veti vedea ca nu sunt gaesteni. Majoritatea vin din comunele limitrofe.
  Atatea osanale pentru niste leagane si alei i s-au adus acestui primar incat stai si te intrebi daca pentru asta a fost el ales in fruntea obstii. Eu credeam ca are alte prioritati un ales local. Pietruirea de strazi si punerea de panselute nu e ceva cu care sa te tot lauzi. De la Toader se tot pun niste pavele pe trotuare si cred ca asta e maximum de civilizatie la nivelul orasului nostru. Ce tari suntem noi. Avem pavele, dar ne afundam in noroaie.
  Avem fabrica, dar ai nostri sunt someri.
  Avem buget, dar il cheltuim aiurea.
  Avem trandafiri sub petruri, dar primavara plantam craite si cumparam butasi de trandafir gata rasariti.
  Avem datorii, dar mai facem altele.
  Bugetul local e ceva din care unii cred ca au dreptul sa tot ia pentru ca altii pun si daca tot pun de ca sa nu ia.
  Cu niste viermi si doua spoieli s-au scos.
  Vor veni acum niste serbari in care vor fi adusi niste „unii” sa cante si sa ne distreze. Evident ca nimeni nu o face gratis. Asa vom uita de datoriile facute de niste incompetenti si vom plati cu drag.

  Laudati si cantati si va bucurati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *