in

Filmul Saptamanii: The Shawshank Redemption

Astazi as dori sa va recomand celebrul film “The Shawshank Redemption”, pe care il incadrez in categoria drama.

the-shawshank-redemption-296853lAnul:1994

Gen:Drama , Crima

Regie:Frank Darabond

Distributie:Morgan Freeman, Tim Robbins

“Inchisoarea Ingerilor” nu s-a bucurat de un success deosebit la lansare, drept dovada este faptul ca nu a reusit sa obtina nici-un premiu Oscar, in ciuda celor 7 nominalizari. Dar a devenit in timp un film foarte apreciat de cunoscatori, ocupand locul 1 in ierarhia IMDB, de aproape 20 de ani. Trebuie precizat si faptul ca filmul este ecranizarea nuvelei “Rita Hayworth an The Shawshank Redemption” scrisa de Stephan King.

Actiunea este plasata in anul 1946, unde Andy Dufresne (Tim Robbins),un tanar bancher, este condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea cu sange rece a sotiei sale si amantului acesteia, chiar daca Andy sustine ca este nevinovat.

El este trimis la inchisoarea Shawshank,loc ce ii va fi casa pentru foarte multi ani. Aici il intalneste pe Red (Morgan Freeman), un “lup bartan”, care este inchis de 20 de ani, iar in scurt timp ei devin buni prieteni.

In decurs de 20 de ani, Andy ajunge sa cunoasca functionarea inchisorii si isi castiga respectul din partea comandantului si al gardienilor folosindu-se de cunsotintele de bancher pentru a-i ajuta in diverse probleme financiare. Insa in tot acest timp nu inceteaza sa viseze la libertate, si intocmeste un plan ingenios la care nimeni nu s-ar fi gandit.

Despre regie si actori:

Atat regizorul cat si intreaga distributie au avut roluri memorabile, alcatuind impreuna filmul ce tine capul de afis al multor topuri internationale.

Frank Darabond a reusit cu acest film sa intre in topul celor mai buni regizori, insa a realizat si alte pelicule impresionante, cum ar fi: “The Green Mile” sau “The Mist”.

Iar Morgan Freeman si Tim Robbins au facut un cuplu excelent, tinandu-te cu sufletul la gura pe tot parcursul filmului.

Verdict:

In final, trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului, acesta este clar unul din dintre cele mai bune filme facute vreodata, cu un scenariu minunat, replici memorabile si roluri care au intrat in istorie. Morgan Freeman demonstreza din nou de ce este considerat un “monstru sacru al cinematografiei”, iar Tim Robbins, a facut rolul vieti.

Din categoria filmelor de drama, va recomand si filmele:

-The Truman Show(1998)

-Slumdog Millionaire(2008)

Vizionare placuta!

Comments

Lasă un răspuns