Consilierii locali PNL protestează, printr-o Scrisoare deschisă, adresată primarului Iacobuță

 

Scrisoare deschisă, adresată domnului Primar Iacobuță Dan Eugen

consilieri pnl

Referitor la Convocarea Consiliului Local Găești, din data de 11.12.2014, ora 16.00, pentru a avea o dezbatere pe tema „Strategia de dezvoltare locală a orașului Găești,în perioada 2014-2020„ dorim să vă aducem la cunoștință  următoarele:

Noi, consilierii locali ai PNL Găești, ne-am  exprimat interesul asupra acestui subiect, din timpul dezbaterilor pe marginea bugetului local, din luna februarie a.c. Fiind atât de important pentru dezvoltarea orașului Găești, v-am solicitat, domnule Primar, un exemplar al documentului. Acesta a fost pus la dispoziția Consiliului Local după aproximativ două luni, și numai ca urmare a solicitărilor repetate, exprimate în ședințele de consiliu local.

La data de 18 aprilie 2014 am solicitat, de asemenea, Primariei, o copie a contractului care are ca obiect întocmirea „Strategiei de dezvoltare, document care nu a fost pus la dispoziția Consiliului Local până la data transmiterii prezentului document.

În Ședința Ordinară din data de 30.05.2014 a fost supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind „Strategia de dezvoltare locală 2014-2020”, inițiat de dumneavoastră, domnule Primar Iacobuță  Dan, proiect susținut de Șef Birou UAT, d-na Marilena Barbu. Din dezbaterile pe acest subiect, consemnate în procesul verbal de ședință (atasat în copie), a rezultat solicitarea ca d-na Barbu Marilena să elimine greșelile din acest material, cauzate de preluarea cu copy-paste, din diferite surse de informare, a unor informații care nu mai sunt de actualitate, precum (practicarea sportului de către cetățeni pe terenul de handbal din parcul central (dispărut/demolat de prin anii 2004), monumente istorice pe plan local, care suscită interes spre a fi vizitate de persoanele care ne vizitează orașul: „Societatea Națională – Regia Tutunului” (ajunsă azi o ruină), clădirea  Spitalulului Orășenesc (construită la început de secol și darâmată de prin anii 2005-2006), și multe alte erori, pe care consilierii locali PNL nu și le asumă.

Documentul tratează în cele aproximativ 200 de pagini, în proporție de 2/3, informații despre trecut și mai puțin proiecte ce privesc dezvoltarea viitoare a orașului nostru, proiecte demne de a fi cuprinse într-o Strategie de dezvoltare locală.     La finalul lucrării sunt propuse, centralizat într-un tabel, circa 90 de proiecte, multe fanteziste, precum „Construirea căii ferate Găești – Târgoviște”, sau 4-5 pasaje supra și subterane la calea ferată, construire eurogară sau efectuarea de marcaje și montarea de indicatoare rutiere și multe altele care, în opinia consilierilor locali, nu trebuiau  prinse în Strategia de dezvoltare locală. De asemenea, nu sunt precizate departamentele din cadrul Primăriei care se ocupă de întocmirea, avizarea, coordonarea și implementarea acestor proiecte.

În ședință am evidențiat faptul că  la elaborarea acestui document nu a existat o analiză judicioasă a nevoilor și a priorităților privind aceste proiecte și că au fost întocmite fără a se identifica sursele de finanțare. Valoarea proiectelor nu are corespondent în realitate, suma toatală a acestora fiind de  93 de milioane de euro, în condițiile în care bugetul local are la dispoziție anual circa 1,5 milioane de euro pentru dezvoltare. Probabil v-ați gândit la un împrumut bancar.

Dintr-o analiză sumară reiese că multe dintre aceste proiecte nu-și aveau locul și nu vor avea finalitate, fiind doar praf în ochii consilierilor, astfel încât documentul să fie cât mai pompos, „să dea bine în poză”și să justifice suma trecută în contract.

Am constatat o abordare superficială a personalului Primăriei, care a recepționat această lucrare fără să verifice datele, fapt ce a condus la amânarea aprobării, d-na Barbu angajând-se în fața, Consilului Local, ca într-o săptămână să aibă loc o întâlnire cu consultantul, pentru a face corecturile și pentru a îmbunătăți acest document, conform consemnărilor făcute în procesul verbal de ședință.

Dat fiind faptul că a trecut mai bine de o lună și jumătate și  această întrevedere nu a avut loc, noi, consilierii locali, am solicitat în mod expres o informare a Consiliului Local, în ședința ordinară din luna iulie, asupra modificărilor aduse documentului, conform adresei depuse în atenția domnului Primar, la data de 17.07.2014 (copie atașată).

Cu toate acestea, în Ședința Ordinară din data de 28.10.2014, într-o sfidare totală a Consiliului Local Găești și arătând modul discreționar în care înțelegeți să conduceți acest oraș, domule Primar, ați inițiat un nou proiect de hotărare, cu solicitarea de a fi aprobat același document, fără a fi efectuate corecturile ce se impuneau, conform angajamentului luat la ședința anterioară de către d-na Barbu.  Atunci v-a fost redat un citat al marelui fizician Albert Einstein, care spunea că un semn al neputinței este să faci un lucru în mod repetat și să aștepți rezultate diferite”.

În concluzie, ne aflăm la finele anului 2014 și constatăm o  „grijă evidentă” a Primăriei Găești, onor domn’ Primar, de a avea o întâlnire cu consultantul care a elaborat „Strategia de dezvoltare locală a orașului Găești pentru perioada 2014-2020”.

Domnule Primar, vă informăm că nu vom fi prezenți la această întâlnire, dat fiind dezinteresul afișat de dumneavoastră și de funcționarii Primăriei, pe durata întregului an, asupra acestui subiect, atât de important pentru cetățenii orașului nostru. Pentru a fi prezenți, trebuia să supuneți dezbaterii o nouă Strategie de dezvoltare locală, care să vizeze perioada 2015-2020.  Din păcate pentru acest oraș, anul 2014 s-a scurs, iar interesul domniei voastre s-a limitat la a monta borduri, alei, pavele, panseluțe și cât mai multe PET-uri. Cetățenii așteaptă și altceva. Așteaptă dezvoltarea economică a orașului, oferirea de condiții optime investitorilor, pentru a crea locuri de muncă, așteaptă demararea investiției la centura ocolitoare a orașului, anveloparea blocurilor și altele care vă stau în competență dumneavoastră, ca Primar al orașului Găești și pe care le-ați promis.

Vă asigurăm că nu vom fi surprinși de defăimările pe care le veți lansa în zilele următoare în spațiul public găeștean, precum că orașul nu are o Strategie de dezvoltare locală din cauza consilierilor PNL. Acest arsenal de minciuni și de  manipulare a cetățenilor a devenit o caracteristică a stilului domniei voastre de a conduce destinele acestui oraș.  Dar faptele și documentele sunt edificatoare, pentru cei interesați să le cunoască.

Dorim săștim, domnule Primar, de ce s-a efectuat plata, încă din luna martie a.c., în proporție de cca. 90%, adică peste 43.000 lei, pentru acestă Strategie, în condițiile în care, conform spuselor dumneavoastră și ale doamnei Barbu, nu ați citit și nu v-ați însușit acest material, dar l-ați introdus, ca inițiator, spre aprobare, în ședințele Consiliului Local, de două ori, cu grave erori, atât de fond, cât și de formă. Ne întrebăm dacă oare până-n prezent v-ați făcut timp să citiți acest material, măcar de curiozitate, un material care ne-a costat 50.000 de lei și este atât de important pentru dezvoltarea orașului Găești?

Noi, consilierii locali PNL, vă solicităm să manifestați transparență în cheltuirea banului public și să ne difuzați contractul solicitat în luna martie a.c., care stă la baza întocmiriii acestui document.

Solicităm, de asemenea, domnule Primar,  să ne informați ce sancțiuni s-au aplicat personalului de specialitate, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, (nu observăm progresele profesionale ale angajaților Primăriei, care an de an beneficiază de instruire, prin participarea la training-uri atât de costisitoare, plătite din bugetul local).

Ne întrebăm, de asemenea, domnule Primar, unde este rigoarea și exigența pe care le-ați invocat la preluarea mandatului, în anul 2012. Îndrăznim să vă cităm: „La acest moment (toamna lui 2012), în Primăria Găești am creat o Comisie de Management, formată din șapte specialiști pe domenii de activitate – funcționari ai Primăriei, care verifică și avizează toate investițiile și lucrările efectuate, pentru a stopa cheltuirea nechibzuită a banului public”.

Domnule Primar, ați abdicat prea devreme de la aceste principii.

Semnează grupul de consilieri locali ai PNL Găești.

 

 

 

 

 

Cronica de Gaesti

Cascadorie la Gura Şuţii. UN AUTOTURISM S-A RĂSTURNAT ÎNTR-UN ŞANŢ

Un bărbat şi soţia sa au fost protagoniştii unei cascadorii la Gura Şuţii. Ajunși la …

2 comments

 1. oare o astepta sa vina un alt mos craciun?
  atunci o sa aveti si raspunsul,dragi consilieri PNL!

 2. Ha, ha, ha,…..
  Ma, baieti, iar v-a pus primarul in pozitia afara din joc, iar arbitru a fluierat.
  Sunteti filmati cu camera ascunsa si v-ati prins?
  Sunteti cumva la Cascadorii rasului, iar noi nu stim?
  Cum ma sa nu vedeti in mai asa greseli si sa nu vi le asumati?
  Sa luam exemplul practicarii sportului, de catre cetateni ,pe terenul fostului teren de handbal din parcul central.
  Unde e greseala?
  Habar nu aveti cati cetateni scurteaza drumul pe acolo. Vin de pe Independentei, Artei, sau chiar de la cimitir si tot pe-acolo fac si cale-ntoarsa. Asa ajung mai repede in centru. Asta nu e un sport, sau considerati ca se fura startul?
  Cand vine circul si animalele din menajeria alora sunt lasate sa se-ncure si sa pasca iarba de acolo, considerati ca nu e sport? Cati copilasi alearga si se bucura cand le vede?
  Acum, cand scriam, mi-am dat seama de ce s-a inflamat populatia pe noroaiele Artei. :))))
  Si m-am mai prins de ceva ( ma tin bine ), de aia n-ati vazut realitatea care se intampla in orasul nostru, aveti praf in ochi aruncat de primar.
  Bine macar ca e praf halucinogen si ati vazut totul in roz.
  Mi-a placut ca din cand in cand ii spuneti primarului cate un citat. Inseamna ca vederea nu va e asa de afectata.
  Va spun si eu doua citate ale aceluiasi Albert Einstein:
  Daca A reprezinta succesul in viata, atunci: A=x+y+z.
  Unde: Munca reprezinta x;
  y inseamna joaca,
  iar z sa taci naibii din gura.
  Si:
  Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia umana, insa nu sunt sigur despre primul.

  A spus-o el, nu eu.

  Eu va intreb ce cai legale aveati voi de a putea stopa toate astea in asa fel incat sa nu cadeti in ridicol?
  Vreti sa vi le spun eu?
  Ar fi prea jenant si v-as jigni inteligenta, insa nici voi n-o jigniti pe a noastra.
  Si nu mai faceti epistole catre primar, ci catre acele institutii capabile sa rezolve astfel de situatii in care banii publici se sifoneaza catre firme prietene.
  Aveti si exemple din presa centrala. Indrazniti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *