Filmul Saptamanii: Invictus

Pentru saptamana aceasta, va sugerez sa vizionati filmul “Invictus” din categoria de filme sport.

invictus-630894lAnul:2009                                                

Regie:Clint Eastwood

Gen:Sport, Istoric, Drama, Biografic  

Distributie:Morgan Freeman, Matt Damon

Filmul “Neinfrant”, in ciuda povesti fascinante pe care o abordeaza, a regizorului si a distributiei de exceptie, nu a reusit sa obtina decat 2 nominalizari la premiile Oscar, si 3 la Globul de Aur. Scenariul relizat de Anthony Peckman este bazat pe cartea “Playing the Enemy” de John Carlin, care la randul ei este inspirita din fapte reale.

Totul incepe cu eliberarea lui Nelson Mandela (interpretat de unicul Morgan Freeman) in anul 1990 dupa 27 de ani de puscarie, pentru ca in 1994 sa fie ales in fuctia de presedinte. Primul sau obiectiv fiind reconcilierea poporului, care este divizat din punct de vedere economic si rasial de apartheid.

Pentru a indeplini acest obiectiv, Mandela se asociaza cu capitanul echipei de rugby a Africi de Sud, Francois Pienaar(Matt Damon), convins ca isi poate unifica poporul prin intermediul sportului.

Prin acesta asociere, reusind sa faca echipa Springboks sa fie din nou indragita de popor, in cele din urma castingand Campionatul Mondial de Rugby din 1995, disputant chiar in Africa de sud. Iar prin acest succes neprevazut, Nelson Mandela reuseste sa impace toti locuitori tari, lucru superb evindetiat de regizor la finalul filmului.

Despre regie si actori:

“Invictus” este unul din cele mai recente filme realizate de Clint Eastwood, dar cu ajutorul caruia isi demonstreaza din nou talentul dupa ce a reusit sa castige premiul Oscar cu “Millionar Dollar Baby”.

Monstrul sacru al cinematografiei, Morgan Freeman, este cu siguranta cea mai buna alegere pentru acest rol, potrvindu-i-se ca o manusa, si dovedindu-ne inca o data (daca mai era nevoie) de ce este in stare.

Matt Damon a avut si el un rol foarte bun, radicandu-se la standarul impus de film, reusind sa faca un cuplu foarte bun alaturi de Morgan Freeman.

Verdict:

Un film motivational care intruchipeaza istoria, frumos imbinata cu lumea sportului, dar si a politicii,impreuna cu dialoguri pline de talc. Merita vazut! Nota mea:9

Tot din acesta categorie mai fac parte si filmele:

-Senna(2010)

-Million Dollar Baby(2004)

Vizionare placuta!

Cronica de Gaesti

IPJ DÂMBOVIŢA:AVARIE DE NATURĂ TEHNICĂ LA SISTEMUL INFORMATIC AL CAZIERULUI JUDICIAR ROMÂN

„Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *