Filmul Saptamanii: Ben-Hur

In aceasta saptamana va recomand filmul istoric “Ben-Hur”.

ben-hur-750466lAnul:1959                                                

Gen:Actiune,Istoric,Aventuri  

Regie: William Wyler            

Distributie:Charlton Heston, Jack Hawkins

Filmul Ben-Hur din 1959 este cea mai reusita ecranizare a romanului omonim “Ben-Hur: O poveste despre Hristos” scris de Lew Wallace resusind sa obtina 11 premii Oscar, performanta egalata mult mai tarziu de Titanic(1997) si The Lord of The Rings: The Return of King(2003).

La inceputul secolului I, printul evreu Judah Ben-Hur care locuieste la Ierusalim, (si este contemporan cu Hristos) afla ca vechiul sau prieten Messala, soseste aici ca ofiter al legiunilor romane. La inceput, bucurandu-se de reintalnire, dar diferentele de opinii politice ii indeparteaza treptat, ca mai apoi, Messala sa profite de un incident nedorit in fata casei lui Ben-Hur,chiar la festivitatea de sosire a romanilor, si sa isi trimita prietenul ca scav la galere, iar pe mama si sora lui la inchisoare.

Din acest moment, Ben-Hur jura ca va avea parte de razbunare. Iar dupa multe intamplari, ajunge sa se dueleze cu vechiul sau prieten intr-o ametitoare cursa de care. Cursa care a ramas celebra in istoria cinematografiei pentru semnificatiile mitice, dar si pentru suma (imensa la accea vreme) de 1 milion de dolari pe care a inghitit-o din buget. Filmul avand in distributie 350 de actori si 50000 de figuranti.

Despre regie si actori.

Pentru William Wyler, cat si pentru toti actori, Ben-Hur este cea mai insemnata productie, majoritatea reusind sa se remarce in viitor: Wylan prin productii ca: “How to steal a million” si “The Collector”, Jack Hawkins cu “The Lawrence of Arabia”, iar Charlton Heston a fost transformat intr-un idol al femeilor, urmand o cariera demna de invidiat, cu multe productii foarte bune, printe ele aflandu-se: “Planet of the Apes” , “The Three Musketeers” si “Treasure Island”

Verdict:

Ben-Hur este un film foarte bun, probabil cel mai bun film istoric, reusind sa intre in istorie cu un palmares extraordinar, si cu momente palpitante de neuitat. Un film de trecut pe lista:”Obligatoriu de vazut”. Nota mea:10.

Alte 2 filme istorice care trebuie vazute sunt:

-Gladiator(2000)

-Chariots of Fire(1981)

Vizionare placuta!

Cronica de Gaesti

ISTERIE ÎN JUDEȚ! Prinși cu carne în portbagaj, s-au ales cu dosare penale!

Bâlbâiala autorităților continuă, după confirmarea pestei porcine africane în Lucieni și instalarea isteriei printre oameni. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *