Vine iarna, bine-mi pare! Merg la munte, nu la mare!

Pentru că vremea mohorâtă de noiembrie anunță de fapt vacanța de iarnă, cu zăpadă, distracție și relaxare, în funcție de preferințele fiecăruia, Cronica de Găești vă face,  începând de astăzi,  câte două recomandări pe săptămână pentru iarna care va veni.

 

Iată primele două destinații de iarnă ideale pentru a uita de absolut toate grijile și pentru a vedea iarna într-o altă lumină (la propriu și la figurat): Valea Șipotului și Bâlea Lac!

 

Dacă vreți să vă răsfățați, să admirați natura cu peisaje magnifice de iarnă și să profitați de weekend sau de vacanță pentru a face excursii la Sinaia și o baie-n piscina acoperită, puteți ajunge în circa două ore (de la Găești) la Valea Șipotului.

valea sipotuluivalea sipotului- piscina

 

Pensiunea Valea Șipotului (resort de patru stele) este situată la doar 8 kilometri distanță de Sinaia, pe drumul spre Târgoviște, la o altitudine de 900 de metri, în inima Parcului Național Bucegi. Domeniul se întinde pe o suprafață de peste 30.000 mp. Se poate ajunge din Drumul Național 71, ce face legăturaîntre Târgovișteși Sinaia.

 

Dacă vreți senzații tari, sporturi extreme și o noapte la rece… la propriu și la figurat, vă recomandăm Hotelul de Gheață și Winter Park-ul de la  Bâlea Lac, în  județul  Sibiu. Hotelul de Gheață este unic în Europa de sud-est și a fost declarat de presa internațională drept una dintre cele mai mari atracții turistice din lume. În acest sezon, Hotel of Ice Bâlea Lac aniversează cea de-a zecea ediție, urmând să fie conceput în jurul tematicii artistice Zodiac.

balea lac1balea lac2

Pe lângă unicitatea construcțiilor de gheață, a statuilor sculptate în gheață și plăcerea de a petrece o noapte de neuitat la rece – și la propriu și la figurat – cu o cină romantică la fel de rece, dar tot de neuitat,  Hotel of Ice Bâlea Lac mai înseamnă și distracţie la cele mai înalte cote… și ca altitudine, dar și ca intensitate! Pentru că sunt posibilități nelimitate de distracție maximă pentru oricine, pentru fiecare membru al familiei, pentru toți iubitorii sporturilor extreme de iarnă, dar și pentru amatorii de săniuțe și bătăi cu bulgări – la WinterPark Bâlea Lac!

 

Hotel of Ice Bâlea  Lac, situat la 2.034 de  metri altitudine, în Munții  Făgăraș,  ne pune la dispoziție, în imediata sa vecinătate, deja renumitul  Winter Park  dedicat amatorilor sporturilor de iarnă. Winter Park Bâlea Lac este  construit, ca și hotelul, în fiecare an.

balea lac3 balea lac4

„Și în această iarnă, Winter Park le va oferi turiştilor nenumărate  posibilități de a practica sporturi extreme: pe lângă schi se poate face snowboarding, snowmobiling  şi tubbing  pe pârtii naturale. Dar și cei mai puțin obișnuiți cu sporturile de iarnă se vor putea distra de minune, în zăpadă, pentru că avem săniuţe,  se poate  face patinaj  și vă pregătim multe alte surprize pentru toate vârstele și pentru toate gusturile,” a declarat Arnold Klingeis inițiatorul propiectului Hotel of Ice Bâlea Lac, pentru Cronica de Găești.

 

Pe parcursul sezonului se vor organiza diferite concursuri cu premii: turiștii de la Bâlea Lac vor putea participa în grup organizat la  bătăi cu bulgări de zăpadă,  la construirea celui mai mare om de zăpadă  sau la sesiuni de ice bowling.

 

WinterPark dispune de un baby lift, ce uşurează accesul spre părţile superioare ale pârtiilor, precum şi de o instalaţie de iluminare, care permite un program de funcţionare pentru distracțiile prelungute, în zăpadă.

Diana Scarlat

 

Cronica de Gaesti

PSD-ALDE mai pun un bir nenorocit pe capul nostru! TREBUIE SĂ PLĂTIM APA DE PLOAIE! Facem împrumut în bancă să achităm facturi la Compania de Apă?

Este lege! Consumatorii au obligaţia să plătească inclusiv apa de ploaie care se scurge în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *