Victor Ponta: „Am făcut România puternică!”

klaus in multime

Cât adevăr, în aceste cuvinte care i-au venit în minte premierului Victor Ponta aseară, când s-a văzut învins! Ceea ce n-ar fi reușit niciun contracandidat al lui Victor Ponta și nicio echipă de experți în campanii electorale a făcut chiar premierul: i-a scos pe români la vot, apoi i-a scos în stradă, în noiembrie, în miez de noapte. Românii au votat împotriva lui Victor Ponta, așa cum n-au mai votat de 20 de ani.

 

În ultimele trei zile s-au întâmplat câteva lucruri uluitoare: 1. românii și-au amintit că trebuie să se implice și și-au amintit de spiritul civic; 2. Victor Ponta a devenit liderul real al mobilizării în masă a românilor împotriva lui însuși; 3. Klaus Iohannis a-nvățat să zâmbească! Cel de-al treilea rezultat al ultimelor trei zile este, bineînțeles, efectul primelor două.

 

Și va mai fi un efect al celor trei minuni din ultimele trei zile: presa străină deja arată că rezultatul alegerilor din România li se pare cu totul neașteptat. Românii au demonstrat că ceilalți europeni s-au înșelat în privința lor. De-aici se vor naște cel puțin câteva întrebări esențiale care vor repoziționa România pe harta civilizației, în percepția celorlalți cetățeni europeni. Românii și-au ales un lider de origine germană, așa cum au mai făcut-o la începuturile României moderne, iar asta înseamnă deja o altă imagine, mult mai bună pentru toți românii, care va aduce beneficii pe termen scurt, mediu și lung, pe toate planurile: românii sunt doritori de dreptate, românii iubesc democrația, românii se luptă pentru înlăturarea sistemului corupt! Aceasta este noua noastră imagine în lume, iar ea se datorează celor trei minuni petrecute în ultimele trei zile.

romani in strada1

Încă un lucu interesant în matematica acestor alegeri este că ceea ce s-a spus până acum despre București se poate spune acum despre Sibiu. Câștigarea alegerilor de către Klaus Iohannis arată că poziția de primar al Sibiului echivalează cu cea de primar al Bucureștiului, dacă ne gândim că această poziție era considerată ca privilegiată în contextul alegerilor președintelui României. Dacă până acum s-a spus că cele mai mari șanse de câștig le are întotdeauna un candidat care vine de la conducerea primăriei Capitalei, iată că aceleași șanse le are primarul orașului declarat Capitală Culturală Europeană.

 

Diana Scarlat

Cronica de Gaesti

CORBII MARI, ACCIDENT RUTIER TERIBIL ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! UN MORT ȘI DOI RĂNIȚI

Din primele date, un bărbat de 47 de ani nu ar fi adaptat viteza la …

One comment

 1. Sa stii ca da!
  Romania e de azi mai puternica!
  Poate de aceea niste tineri au trecut pe aleile dintre blocuri strigand: Ole, ole,ole,ole, Victor Ponta nu mai e!
  Curaj, nu gluma.
  Sa vezi ce veseli erau azi toti pesedeii. Animatie mare la sediul partdului. Toti se felicitau si-si urau: „La mai multe!” :), :), :)))))
  Si, da, Victor Ponta a reusit sa uneasca. A reusit sa mobilizeze masa de alegatori ca sa voteze impotriva sa.
  Sa ai 10 procente avans in primul tur si sa pierzi cu alte 10 … e performanta … de ambele parti.
  Romanii au votat satui de atata coruptie.
  O lectie pentru toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *