Filmul Saptamanii: Brigada Diverse:intra in actiune

Va recomand ca in aceasta saptamana sa ne amintim de cateva filme romanesti de succes.

Filmul despre care as dori sa va vorbesc se numeste Brigada Diverse(B.D.) intra in actiune.

brigada-diverse-intra-in-actiune-929294lAnul:1970                                                

Regie:Mircea Dragan

Gen:Comedie                                         

Distributia:Dem Radulescu, Jean Constantin

Brigada diverse se bucura de o distributie de exceptie, cu monstri sacri ai cinematografiei romanesti cum nu cred ca vom mai avea, printre ei amintim pe: Toma Caragiu, Dem Radulescu, Puiu Calinescu, Jean Constantin si Sebastian Papaiani. Aceasta trilogie este continuata de: Brigada Diverse intra in alerta(1971) si Brigada Diverse la munte si la mare(1971).

Povestea filmului incepe cu doua furturi aparent banale: furtul unui catel si disparitia unei brose, care odata rezolvate duc la descoperirea unor infractiuni de mare amploare.

Capitanul Panait(Toma Caragiu), Plutonierul Capsuna(Sebastian Papaiani) si cainele Costel sunt in cautarea unui grupari de borfasi, format din vestitul trio: Gogu(Dem Radulescu), Patraulea(Jean Constantin) si Trandafir(Puiu Calinescu), confruntarea dintre cele doua parti produce situati comice dea dreptul irezistibile.

In concluzie, cazurile anchetate de militieni sunt simple gainarii, iar borfasii sunt persoane simpatice care starnesc un ras pe cinste. Trebuie sa spun ca filmul nu are o substanta epica prea accentuata, dar gagurile si replicile sunt de neuitat.

Despre regie si actori.

Regizorul Mircea Dragan a reusit sa creeze niste sitauti comice de neegalat, prezentand militia de pe vremea comunismului ca fiind incapabila sa clarifice chiar si niste cazuri foarte simple, filmul fiind realizat la cererea Consiliului Culturi si Educatiei Socialiste pentru a repara imaginea dura a politiei din filmul “Reconstituirea”.

Actori au avut roluri dea dreptul senzationale, fiecare secventa reusind sa starneasca umor, intrand in pielea personajelor si creend replici si scene antologice.

Verdict:

Brigada diverse reprezinta un film foarte bun, o comedie pura, care nu are cum sa nu te binedispuna. Va sugerez sa il vedeti cat mai repede, alaturi de cele doua continuari, nu o sa regretati! Nota mea: 9

Alte filme romanesti de success care merita vizionate sunt:

-Asta seara dansam in familie(1972)

-Filantropica(2002)

Vizionare placuta!

Cronica de Gaesti

IPJ DÂMBOVIŢA:AVARIE DE NATURĂ TEHNICĂ LA SISTEMUL INFORMATIC AL CAZIERULUI JUDICIAR ROMÂN

„Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *