Protopopul Adrian Constantin nu se dezminte: MOBILIZARE EXTRAORDINARĂ A PREOŢILOR GĂEŞTENI ŞI A PROTOIERIEI PENTRU FAMILIA LĂSATĂ SUB CERUL LIBER DE UN INCENDIU GROAZNIC!

p14 P1250186

Acum câteva zile, priveau deznădăjduiţi la mormanul de cărămizi arse şi la lucrurile pârjolite de incendiul care le-a făcut scrum căminul. Astăzi, speranţa vine odată cu solidaritatea umană! Familia Catană din Corbii Mari a realizat că nimeni nu e singur, datorită gestului extraordinar al Protoeriei Găeşti, care s-a grăbit să sară în ajutorul Lenuţei Catană, a soţului ei şi a celor doi copii încă mult prea mici ca să realizeze proporţiile nenorocirii care i-a lovit. Protopopul Adrian Constantin şi-a făcut un crez din sprijinirea oamenilor amărâţi, fiind întotdeauna alături de cei aflaţi în necaz. Datorită lui, Biserica este mult mai prezentă în comunitate, ori de câte ori apar cazuri disperate atât în Găeşti, cât şi în comunele limitrofe. Cei 10 preoţi găeşteni au strâns bani pentru familia Catană şi le-au cumpărat alimente neperisabile, dar şi haine şi jucării. „Ca urmare a articolului din Cronica de Găeşti, am luat iniţiativa ca, împreună cu parohiile, dar şi cu angajaţii Protoieriei, să realizăm o colectă în zilele de sâmbătă şi duminică. Am venit la această familie amărâtă cu ajutorul nostru, care a constat în hăinuţe, jucării şi în special produse alimentare neperisabile, pe care le-am donat cu drag. Mă aşteptam să ajung la un caz social, care a devenit caz social în urma acestui incendiu, dar văd că este o familie gospodară. Au o curte frumoasă, boltă de vie, au avut şi o căsuţă frumoasă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu nădăjduim ca în cel mai scurt timp frumuseţea acestei gospodării să revină, la fel şi bucuria pe chipul celor doi îngeraşi, Paul şi Marian. Vreau să le mulţumesc celor 10 preoţi din Protoieria Găeşti şi angajaţilor Protoieriei care au organizat această colectă”, a precizat protopopul Adrian Constantin, care a menţionat că va reveni cu cele de trebuinţă, imediat cum va fi posibil.  „Vă mulţumim din tot sufletul. Am primit un mare ajutor”, a spus – cu lacrimi în ochi – Lenuţa Catană.

p12 p13

Facem din nou apel către oamenii cu suflet mare să ajute această familie greu încercată. Din toată sărăcia, ei au început să-şi repare casa, pentru că iarna bate la uşă şi orice sprijin este binevenit.

 Foto: Anca Lăcrămioara CODRESCU

Cronica de Gaesti

ALARMĂ: Cocktail ucigaș, noul drog preferat al adolescenților găeșteni! SE GĂSEȘTE LA LIBER ÎN FARMACII!

Tussin și whisky! Acesta este, se pare, noul ”drog” care le prăjește creierii adolescenților din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *