Balerina Francesca Baciu va promova România, prin Hotelul de Gheață

O tânără speranță a baletului românesc, Francesca Baciu, va promova imaginea României în lume, prin asociere cu proiectul de marketing turistic Hotel of Ice – Bâlea Lac.

balet3 1

       Francesca Baciu deja a câștigat peste 100 de medalii și cupe naționale și internaționale, atât la balet, cât și la gimnastică ritmică, până la frageda vârsta de 17 ani. Cu 10 ani de performanțe, cupe și medalii naționale și internaționale, balerina va fi imaginea Hotel of Ice – Bâlea Lac, la ediția aniversară de 10 ani a hotelului.

 balet7 balet4

Francesca este o tânără speranță a baletului românesc, ce a reușit deja să atragă atenția unor personalități ale baletului mondial. Este elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și balerină a Operei Române. A cucerit deja mai multe titluri naționale și internaționale, până la frageda vârstă de numai 17 ani, iar în această iarnă își va canaliza eforturile pentru promovarea imaginii României, prin Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, atracție unică în Europa de Sud-Est.

 

       „Sunt mândră să pot promova imaginea României prin Hotel of Ice. România înseamnă performanță, puritate, frumusețe și grație. Cei care iubesc baletul știu ce înseamnă să creezi lucruri unice, extraordinare, prin foarte multă muncă, dăruire, talent și grație. Așa cum, pentru mine, o medalie câștigată sau un spectacol de succes înseamnă aplauzele publicului, în lumina reflectoarelor, dar și ani întregi de antrenamente zilnice, pentru a face posibilă performanța, și Hotel of Ice strălucește în fiecare iarnă și este apreciat de zeci de mii de turiști, pentru că o echipă minunată se străduiește să facă performanță de fiecare dată, pentru a adăuga un plus de valoare imaginii României, în fiecare an”, a declarat Francesca Baciu, imaginea Hotel of Ice Bâlea Lac în sezonul 2014-2015.

 balet6 balet5

       Francesca Maria Baciu și-a început cariera la frageda vârstă de cinci ani, iar de atunci, muncește zi de zi pentru a se desăvârși, pentru a deveni o mare balerină a scenei internaționale. „Sunt convinsă că toți anii care au trecut au avut un scop. Că toată pregatirea de la gimnastică și întoarcerea către balet mă pregătesc pentru acel moment pe care eu îl doresc și îl aștept. Cineva m-a comparat cândva cu Silvie Guillemme, care a fost și ritmistă și balerină. Mi-a plăcut foarte mult această comparație. Eu știu că voi reuși! Știu asta! M-am născut ca să dansez! Muncesc pentru asta! Trăiesc pentru asta! Vreau să mă alătur, prin tot ceea ce fac, personalităților pe care le-am luat drept model: Alina Cojocaru, Bianca Fota, Natalia Ossipova. Îmi doresc mult să ajung într-o zi la fel ca ele! Iar în această iarnă abia aștept să pot promova imaginea României, prin Hotel of Ice Bâlea Lac! Să arătăm lumii întregi că România înseamnă frumusețe, grație, desăvârșire, performanță, calitate și puritate!”, a declarat Francesca.

 

balet2

Tema hotelului din acest sezon aniversar va fi Zodiac. Hotelul de gheață ridicat în fiecare iarnă la Bâlea Lac le va oferi turiștilor 12 camere cu teme zodiacale. Construirea clădirii de gheață va începe, ca de fiecare dată, la sfârșitul lunii noiembrie și își va aștepta primii oaspeți începând cu 20 decembrie. Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” a fost perceput, încă de la început, ca un obiectiv deosebit de important pentru promovarea imaginii României în lume, iar acest lucru a făcut posibilă colaborarea, începând din anul 2012, cu Ministerul Turismului, respectiv Autoritatea Națională pentru Turism, care apreciază contribuția extraordinară pe care o aduce Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” brandului de țară.

 

       În fiecare iarnă, Hotelul de gheață este reconstruit cu o formă și o tematică nouă. Blocurile mari de gheață sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, penrtu a se transforma în pereți, în obiecte de mobilier, statui și chiar farfurii, pahare și scrumiere, toate de gheață. Acest adevărat magnet pentru turiști, atât români, cât și străini, a fost vizitat în fiecare an de circa 15.000 de persoane.

 

       Petrecerea la Hotel of Ice începe înainte de Crăciun și ține, în fiecare an, până în aprilie, uneori până în mai, în funcție de condițiile meteo, deoarece  Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă și „cărămizi” confecționate din gheața lacului Bâlea.

Diana Scaralat

 

Cronica de Gaesti

Cascadorie la Gura Şuţii. UN AUTOTURISM S-A RĂSTURNAT ÎNTR-UN ŞANŢ

Un bărbat şi soţia sa au fost protagoniştii unei cascadorii la Gura Şuţii. Ajunși la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *