Ediție aniversară Hotel of Ice – Bâlea Lac. Tema artistică va fi „Zodiac”!

5 6

Anul acesta, Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” vine cu o nouă provocare pentru turiști: Zoiac! Hotelul de gheață ridicat în fiecare iarnă la Bâlea Lac le va oferi turiștilor 12 camere cu teme zodiacale. Construirea clădirii de gheață va începe, ca de fiecare dată, la sfârșitul lunii noiembrie și își va aștepta primii oaspeți începând cu 20 decembrie.

 

Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” a fost perceput, încă de la început, ca un obiectiv deosebit de important pentru promovarea imaginii României în lume, iar acest lucru a făcut posibilă colaborarea, începând din anul 2012, cu Ministerul Turismului, respectiv Autoritatea Națională pentru Turism,care apreciază contribuția extraordinară pe care o aduce Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” brandului de țară.

2 3

În fiecare iarnă, Hotelul de gheață este reconstruit cu o formă și o tematică nouă. Blocurile mari de gheață sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, penrtu a se transforma în pereți, în obiecte de mobilier, statui și chiar farfurii, pahare și scrumiere, toate de gheață. Veniți din Târgu Mureș, meșterii și sculptorii care fac posibilă această adevărată bijuterie turistică se întrec în inventivitate și creații inedite, pentru inaugurarea așteptată deja de turiști din întreaga lume, înainte de Crăciun.

 

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este în topul listei preferințelor turiștilor nonconformiști din întreaga lume care dau căldura dintr-o cameră obișnuită de hotel pe experiența fascinantă a cazării într-un hotel unde totul e înghețat. Temperatura este constanță în interior, menținându-se între -2 și +3 grade Celsius, iar cei care aleg să se cazeze în camerele de gheață au la dispoziție saci de dormit, blănuri călduroase și pături.

7 1

În acest sezon, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac va fi ridicat pentru a zecea oară, tema artistică fiind Zodiacul. „Hotelul va avea 12 camere, fiecare reprezentând câte un semn zodiacal. 2014 este anul în care vrem să coborâm zodiacul de pe harta cerului, la Bâlea. Artiștii se pregătesc deja pentru a-și transpune creativitatea în blocurile de gheață.Decorul, iluminatul și numele fiecărei camere vor fi aleseastfel încât să reconstituie cele douăsprezece semne zodiacale. Hotelul de Gheață reprezintă o adevărată provocare, un gând născut din dorința de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura și distracția cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente. Alături de Hotel of Ice, va fi ridicat și “satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central și coridoare, precum și deja celebra Biserică de Gheață”, a declarat Arnold Klingeis, inițiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac”.

4

Acest adevărat magnet pentru turiști, atât români, cât și străini,a fost vizitat în fiecare an de circa 15.000 de persoane. Petrecerea la Hotel of Ice începe înainte de Crăciun și ține, în fiecare an, până în aprilie, uneori până în mai, în funcție de condițiile meteo, deoarece  Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă și „cărămizi” confecționate din gheața lacului Bâlea.

 

Tot ca în fiecare an, în holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice și Restaurantul de Gheață, unde turiștii vor fi serviți cu mâncăruri așezate pe platouri de gheață și vor putea bea din pahare de gheață.

 

Fiecare cameră își va primi oaspeții cu statui, candelabre de gheață și un pat dublu, așezat pe un podium de gheață. Așa cum turiștii deja s-au obișnuit, hotelul va fi amplasat și anul acesta în apropierea Stației de Telecabină de la Bâlea Lac.

 

Oferta Hotel of Ice Bâlea Lac este deosebit de atractivă și în acest an, incluzând 4 pachete, fiecare cu avantajul și unicitatea lui, în funcție de preferințele clienților:

 

         I: o noapte de cazare la Cabana Bâlea Lac, o cină la rece, la Hotelul de gheață.

         II: o noapte de cazare la Hotelul de gheață, cina și micul dejun fiind servite la Cabana Bâlea Lac.

         III: o noapte de gheață, cazare și cină romantică la Hotelul de gheață, plus micul dejun la Cabana Bâlea Lac.

         IV: o noapte de cazare la Hotelul de gheață și o noapte de cazare la Reședința de vară a Baronului Samuel von Brukenthal – Palatul Brukenthal din Avrig.

 

Rezervările se pot face pe pagina web http://hotelofice.ro/ro.

 

Diana Scarlat

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *